Απόδοση στο Ψήσιμο

Τι μπορεί να προκαλεί ανομοιόμορφη κατανομή της ζέστης κατά το ψήσιμο;

Παρ’ όλο που δεν θεωρείται κάτι φυσιολογικό, μια πιθανή αιτία για ανομοιόμορφη κατανομή της ζέστης είναι ο φραγμός στις τρύπες των σωλήνων venturi . Είναι δυνατόν να έχουν εισχωρήσει μικρά έντομα στους σωλήνες του καυστήρα. Οποιοδήποτε μπλοκάρισμα της διόδου του αερίου μπορεί να προκαλέσει ανομοιόμορφη κατανομή της ζέστης. Οδηγίες για τον καθαρισμό των σωλήνων μπορείτε να δείτε στις αντίστοιχες σελίδες των εγχειριδίων χρήσης για το προπάνιο αλλά και το φυσικό αέριο.

Γιατί το μαντέμι είναι καλύτερο υλικό για τις σχάρες;

Παρότι θεωρούμε όλων των ειδών σχάρες μας ως ανώτερης ποιότητας και απόδοσης, το μαντέμι ως πολύ βαρύτερο από άλλα μέταλλα και με πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα, διατηρεί την θερμότητα καλύτερα και είναι πολύ αποτελεσματικό στο τσιγάρισμα των περισσοτέρων κρεάτων (μπριζόλες, πουλερικά, μπιφτέκια κλπ). Οι σχάρες μας έχουν διαμόρφωση για να κάνουν και τα χαρακτηριστικά σημάδια του μπάρμπεκιου στο κρέας και έχουν και αυλακωτή πλευρά ώστε να υπάρχει συνεχής ενυδάτωση του φαγητο.

Ποιο υλικό είναι καλύτερο: Μαντεμένιες ή Ανοξείδωτες σχάρες ψησίματος;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξουμε, αλλά οι ανοξείδωτες και μαντεμένιες σχάρες είναι οι κορυφαίες. Ανεξάρτητα ποια θα είναι η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις 2, όσο πιο βαριά είναι η σχάρα, τόσο καλύτερο το ψήσιμο. Οι ανοξείδωτες σχάρες είναι πιο εύκολες στον καθαρισμό, απλά βουρτσίζονται και πλένονται με νερό. Οι μαντεμένιες σχάρες προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση στο ψήσιμο και χρειάζονται λίγο ελαιόλαδο για συντήρηση, αλλά και για να μην κολλάει το φαγητό.