Αρνί, Συνταγές

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

 

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Τα κλασσικά αρνίσια πλευρά είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο για ειδικές περιστάσεις.

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 6 αρνίσια πλευρά
  • 4 σπασμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
  • 3 κουταλάκια ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη

Notes

Οδηγίες
  1. Πιέστε το σκόρδο σε ένα μπολ και κάντε το αλοιφή μαζί με το αλάτι. Ανακατέψτε το με την μουστάρδα, το ξύδι, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύετε τα όλα στο λάδι αργά.
  2. Χωρίστε τα πλευρά σε δυο πλαστικές σακούλες επανασφραγιζόμενες και βάλτε από μισή μαρινάτα σε κάθε μία. Βάλτε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Κατά προτίμηση την νύχτα.
  3. Γαρνίρετε με κοτσάνια δεντρολίβανου.
  4. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH. Μειώστε στο MEDIUM και αλείψτε ελαφρά την σχάρα με φυτικό λάδι. Βάλτε τα πλευρά στην σχάρα με το πάχος προς τα κάτω για 4 λεπτά. Περιστρέψτε την ίδια πλευρά ένα τέταρτο για να κάνετε τα σημάδια του γκριλ επάνω του και ψήστε για άλλα 4 λεπτά. Γυρίστε τα πλευρά με την πλευρά του κόκκαλου και ψήστε για 8 λεπτά. Μετά; Σφηνώστε τα πλευρά το ένα απέναντι στο άλλο με το μέρος που έχει περισσότερο κρέας προς τα κάτω και τα κόκκαλα επάνω, μακριά από την θερμότητα και ψήστε για άλλα 8 λεπτά. Μετά το ψήσιμο αφήστε το σκεπασμένο για 5 λεπτά με αλουμινόχαρτο πριν το κόψετε σε μεμονωμένα πλευρά.