ΑΡΝΙ & ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΑΡΝΙ & ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1.4 kg φιλέτα αρνιού
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- 900 γρ. baby πατάτες, καθαρισμένες
- 2 κόκκινες πιπεριές, ψημένες και ψιλοκομμένες
- 450 γρ. σπαράγγια κομμένα στις άκρες
- 2 κ.σ φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζάνι χυμό lime
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζετε τις baby πατάτες στον πλευρικό καυστήρα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε. Εάν οι πατάτες είναι μεγαλύτερες από το μέγεθος μια μπουκιάς, κόψτε στη μέση. Έπειτα αφήστε τις στην άκρη.
- Βράστε τα σπαράγγια στον πλευρικό καυστήρα σε ένα κατσαρολάκι. Ξεπλύνετε με παγωμένο νερό και έπειτα στραγγίξτε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί. Έπειτα αφήστε τις στην άκρη.
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH, και τοποθετήστε τις κόκκινες πιπεριές στις σχάρες. Γυρίστε τις από όλες τις πλευρές, έπειτα βγάλτε τις από την φωτιά. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε μια σακούλα ψησίματος στη συνέχεια βγάλτε τη φλούδα τους σπόρους και ψιλοκόψτε.
- Ψήστε το αρνί στο HIGH για 2- 3 λεπτά κάθε πλευρά. Βγάλτε το από τη φωτιά αφήστε το για λίγο να κρυώσει και έπειτα κόψτε.
- Για τη μαρινάδα, τοποθετήστε τους κρόκους, το σκόρδο και το χυμό lime σε ένα μπλέντερ. Με το μοτέρ να λειτουργεί, προσθέστε τo λάδι. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας το αλάτι και το πιπέρι, αν θέλετε.
- Για το σερβίρισμα συνοδεύστε το αρνί με τις πατάτες, τις πιπεριές και τα φρέσκα σπαράγγια. Έπειτα ρίξτε τη μαρινάδα και γαρνιρίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.