ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να ψήσετε το κέικ σας στην ψησταριά σας;Φυσικά και μπορείτε αν έχετε ένα Broil King! Αυτό το κέικ με κομματάκια σοκολάτας ολοκληρώνει το τέλειο γεύμα!Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να ψήσετε το κέικ σας στην ψησταριά σας; Φυσικά και μπορείτε αν έχετε ένα Broil King!Αυτό το Κέικ με κομματάκια σοκολάτας συμπληρώνει το τέλειο γεύμα. Είναι πολύ εύκολο στο ψήσιμο, ψήνεται σε ένα μαντεμένιο σκεύος και δεν χρειάζεται διακόσμηση στο τέλος. Ανακατέψτε τα συστατικά για το κρέας, απλώστε το μείγμα στο μαντεμένιο σκεύος και τοποθετήστε το στην ψησταριά σας!Αυτό το κέικ είναι ένα από τα καλύτερα επιδόρπια. Μπορείτε επίσης να το απολαμβάνετε για πρωινό με τον καφέ σας. Εάν το σερβίρετε ελαφρώς ζεστό, τα κομματάκια σοκολάτας θα είναι λιωμένα και κολλώδης. Βάλτε παγωτό βανίλια στην κορυφή και θα έχετε φτιάξει το τέλειο γλυκό για το bbq πάρτι σας! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να το βγάλετε με προσοχή από το μαντεμένιο σκεύος! Η ψησταριά σας είναι μια επέκταση της κουζίνας σας. Αξιοποιήστε την και ανακαλύψτε αυτή την τέλεια εμπειρία ψησίματος ψήνοντας το κέικ σας στην υπαίθρια κουζίνα σας την επόμενη φορά!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ βανίλια
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ TOPPING
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ κακάο σε σκόνη
Instructions
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στους 350º F. Αλείψτε ένα μαντεμένιο τηγάνι 22 εκατοστών. (χρησιμοποιήστε ένα ικανοποιητικό μαντεμένιο σκεύος με λίγο ψηλό τοίχωμα, ώστε να φουσκώσει το κέικ ομοιόμορφα και να μη ξεχυθεί εξωτερικά από το τηγάνι)
- Προετοιμάστε τα συστατικά για το topping σε ένα μικρό μπολ και αφήστε στην άκρη.
- Συνδυάστε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να φτάσει σε μορφή κρέμας. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά μέχρι να ανακατευτούν. Ανακατέψτε με την ξινή κρέμα και προσθέστε τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα με το βούτυρο και χτυπήστε καλά. Τέλος προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας. Βάλτε 1/2 κ.σ βούτυρο στο μαντεμένιο σκεύος και αλείψτε το ομοιόμορφα. Ρίξτε το 1/2 από το μείγμα topping στο βούτυρο.
- Ρίξτε το μείγμα για το κέικ στο μαντεμένιο σκεύος και απλώστε ομοιόμορφα. Κάποιες φορές ένα μαχαίρι βοηθάει απίστευτα για να απλώνετε το μείγμα σας στο σκεύος.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο topping.
- Τοποθετήστε το μαντεμένιο σκεύος στην προθερμασμένη ψησταριά σας.
- Ψήστε για τουλάχιστον 40 λεπτά (με το καπάκι της ψησταριάς κλειστό). **Σημείωση** ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ!!! Θέλετε να κρατήσετε την θερμοκρασία σταθερή στην ψησταριά σας!
- Ελέγξτε για την ολοκλήρωση του με έναν ελεγκτή κέικ ή κάποιο θερμόμετρο εάν έχετε διαθέσιμο. Το κέικ θα πρέπει να είναι μεταξύ 200-205°F και όχι παραπάνω, τοποθετώντας τον ελεγκτή ή το θερμόμετρο στη μέση του κέικ.
- Αφαιρέστε από την ψησταριά το μαντεμένιο σκεύος. Αφήστε το να κρυώσει αν επιθυμείτε και σερβίρετε!
Notes
Επίσης, μπορείτε να το αφήσετε να κρυώσει και να σερβίρετε με παγωτό, ή να το σερβίρετε απευθείας ζεστό από το μαντεμένιο σκεύος!
Απολαύστε!!