Πουλερικά, Συνταγές

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΠΥΡΑΣ

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΠΥΡΑΣ

Η μπύρα όταν εξατμίζεται κρατά το κρέας ζουμερό ενώ η υψηλή θερμοκρασία ξεροψήνει την πέτσα, με αποτέλεσμα ένα τέλειο πουλερικό κάθε φορά.

Ingredients
  

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο βάρους περίπου 300 γρ
  • 1 μεγάλο κουτί μπύρας
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της αγαπημένης σας πικάντικης σάλτσας
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι

Notes

Οδηγίες
  1. Συμβουλή από τον σεφ: Σιγουρευτείτε ότι το πουλερικό είναι σωστά ισορροπημένο πριν κλείσετε το καπάκι. Αλλιώς το πουλερικό μπορεί να πέσει και να χύσει την μπύρα. Όταν βγάζετε το κοτόπουλο από το γκριλ, χρησιμοποιείστε γάντια και προσέξτε μην χύσετε το περιεχόμενο του κουτιού της μπύρας γιατί θα είναι πολύ καυτό. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν απομακρύνετε το κουτί της μπύρας.
  2. Βγάλτε τον λαιμό και τα εντόσθια και πετάξτε τα. Ξεπλύνετε το κοτόπουλο μέσα κι έξω. Στραγγίξετε το σε χάρτινες πετσέτες κουζίνας. Αλείψτε το κοτόπουλο ελαφρά με λάδι, αλάτι, πιπέρι και σάλτσα, μέσα κι έξω. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH.
  4. Ανοίξτε το κουτί της μπύρας και πετάξτε το μισό από το περιεχόμενο. Βάλτε το κουτί της μπύρας σε σταθερή επιφάνεια. Πιάνοντας το κοτόπουλο από ένα πόδι σε κάθε χέρι σας, σφηνώστε το κουτί της μπύρας μέσα στο κοτόπουλο.
  5. Σβήστε την μία πλευρά του καυστήρα και ρυθμίστε την άλλη στο MEDIUM. Βάλτε το κοτόπουλο με το κουτί μπύρας στην σβηστή πλευρά του γκριλ για να πετύχετε έμμεσο ψήσιμο. Στερεώστε το κοτόπουλο στα δυο πόδια του και στο κουτί μπύρας (σαν να είναι τρίποδο). Σιγουρευτείτε ότι είναι στερεωμένο πριν κλείσετε το καπάκι.
  6. Ψήστε το κοτόπουλο σε έμμεση θερμοκρασία στο MEDIUM για περίπου μία ώρα και ¼, η μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει 76 β. Κελσίου στην περιοχή του στήθους και 82 βαθμούς στο χοντρότερο μέρος των ποδιών.
  7. Απομακρύνετε το προσεκτικά χρησιμοποιώντας γάντια. Αφήστε το ήσυχο για 10 λεπτά πριν βγάλετε το κουτί μπύρας. Προσέξτε μην χυθεί η μπύρα από το κουτί. Ζεματάει! Κόψτε το κοτόπουλο και σερβίρετε άμεσα.