Συνταγές, Πουλερικά

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Συνταγές | Πουλερικά
Cuisine ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 4 ψιλοκομμένα σκόρδα
  • 1 κουταλάκι καθαρό αλάτι
  • 2 κουταλιά σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1/2 κουταλάκι καυτερής σάλτσας πιπεριού
  • 1 kg κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 στυμμένα λεμόνια
  • 2 στυμμένα πορτοκάλια και με τριμμένη την φλούδα τους
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
  • 2 λεμόνια στην μέση και φρέσκος μαϊνανός για γαρνίρα

Notes

Οδηγίες
  1. Λειώστε το σκόρδο, το αλάτι, το βούτυρο και την καυτερή σάλτσα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε την στα κομμάτια κοτόπουλου επάνω και κάτω από το δέρμα.
  2. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και μετά μειώστε στο LOW και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο γκριλ και ψήστε για 30-45 λεπτά γυριζοντάς τα κάθε τόσο.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ανακατέψτε τους χυμούς του λεμονιού και πορτοκαλιού, τα τρίμματα της φλούδας, το ελαιόλαδο, το λικέρ και την σάλτσα μπάρμπεκιου. Βάλτε τα όλα μαζί με τις ελιές.
  4. Προσθέστε τα ψημένα κομμάτια κοτόπουλου και γυρίστε τα μέσα στο υλικό του μπολ. Σερβίρετε γαρνιρισμένα με την σάλτσα, τις ελιές τον μαϊντανό και τα κομμάτια μισού λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating