ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΣ
Συνταγές | Πουλερικά
Ingredients
Συστατικά
- 4 ψιλοκομμένα σκόρδα
- 1 κουταλάκι καθαρό αλάτι
- 2 κουταλιά σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1/2 κουταλάκι καυτερής σάλτσας πιπεριού
- 1 kg κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 2 στυμμένα λεμόνια
- 2 στυμμένα πορτοκάλια και με τριμμένη την φλούδα τους
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
- 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
- 2 λεμόνια στην μέση και φρέσκος μαϊνανός για γαρνίρα
Notes
Οδηγίες
- Λειώστε το σκόρδο, το αλάτι, το βούτυρο και την καυτερή σάλτσα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε την στα κομμάτια κοτόπουλου επάνω και κάτω από το δέρμα.
- Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και μετά μειώστε στο LOW και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο γκριλ και ψήστε για 30-45 λεπτά γυριζοντάς τα κάθε τόσο.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ανακατέψτε τους χυμούς του λεμονιού και πορτοκαλιού, τα τρίμματα της φλούδας, το ελαιόλαδο, το λικέρ και την σάλτσα μπάρμπεκιου. Βάλτε τα όλα μαζί με τις ελιές.
- Προσθέστε τα ψημένα κομμάτια κοτόπουλου και γυρίστε τα μέσα στο υλικό του μπολ. Σερβίρετε γαρνιρισμένα με την σάλτσα, τις ελιές τον μαϊντανό και τα κομμάτια μισού λεμονιού.