ΜΑΡΙΝΑΔΑ TANDOORI
Πολύ πικάντικη μαρινάδα!
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 κ.σ φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομματιασμένο σε τετραγωνάκια
- 6 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/4 φλιτζάνια απλό γιαούρτι
- 2 κ.σ κύμινο
- 1 1/2 tbsp garam masala
- 1 1/2 κ.σ γκαράμ μασάλα (ινδικό μπαχαρικό)
- 1 1/2 κ.γ κουρκουμα
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 κ.γ καγιέν
- 1 κ.γ αλάτι
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στο κύπελλο ενός επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε πάλι λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μαρινάρετε τα πουλερικά ή το ψάρι για 4 ώρες ή για μια νύχτα στο ψυγείο.