ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΣΙΑΣ
Αυτές οι τρυφερές μπριζόλες έχουν μία έντονα γλυκιά και πικάντικη γεύση.
Ingredients
Συστατικά
- 1/3 φλιτζανιού κρασί sherry
- 1/4 φλιτζανιού σάλτσα από όστρακα
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 2 κουταλάκι σάλτσα Ασιατικό τσίλι
- 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 2 Κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1/3 φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 4 Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Notes
Οδηγίες
- Αναμίξτε τα 6 πρώτα συστατικά σε κεραμικό πιάτο η σε μία βαρέως τύπου πλαστική σφραγιζόμενη σακούλα. Βάλτε και τις μπριζόλες και μαρινάρετε τις για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, η μέχρι 6 ώρες αν τις βάλετε σε ψυγείο.
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH και βουρτσίστε τις σχάρες με λάδι για να μην κολλάνε. Βάλτε τις μπριζόλες στο γκριλ και μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM. Κλείστε το καπάκι και ψήστε για 10-15 λεπτά, Γυρίζοντας τις μπριζόλες στην μέση του χρόνου αυτού. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιατέλα και γαρνίρετε με το κολίανδρο.
- Εν τω μεταξύ, ρίξτε την μαρινάτα που έχετε φυλάξει σε κατσαρόλα και βράστε την για 2-3 λεπτά στον πλευρικό καυστήρα. Γαρνίρετε με αυτήν τις μπριζόλες.