Μοσχάρι, Συνταγές

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

 

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Cuisine ΜΟΣΧΑΡΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 kg άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο
  • χωρίς κόκαλα
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • Μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια βούτυρο
  • 1.5 Μισό φλιτζάνι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι σπασμένοι σπόροι μάραθου
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Μισό κιλό χυλοπίτα
  • 3-4 κρεμμύδια, λειωμένα
  • Μισό φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Notes

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε στο HIGH και αλείψτε τις σχάρες με λάδι για να αποφευχθούν τα κολλήματα. Συνδυάστε σπόρους μάραθου, ρίγανη, πάπρικα, μαύρο πιπέρι , αλάτι και κόκκινο πιπέρι σε ένα πιατάκι για να φτιάξετε σάλτσα για επάλειψη. Αλείψτε με την σάλτσα και τις δύο πλευρές της μπριζόλας.
  2. Βάλτε την μπριζόλα στην καυτή σχάρα και μειώστε την θερμότητα στο MEDIUM . Ψήστε για περίπου 5 λεπτά για κάθε πλευρά για μεσαίο ψήσιμο. Αφήστε την μπριζόλα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν κόψετε. Κόψτε σε λεπτές φέτες. Εν τω μεταξύ. Ετοιμάστε τις χυλοπίτες μαγειρεύοντας τις σε ένα μεγάλο δοχείο με βραστό νερό για περίπου 9 λεπτά. Λειώστε το βούτυρο, προσθέστε σκόρδο και το κρεμμύδι και ψήστε τα για 3-5 λεπτά Βγάλτε το από την φωτιά, σουρώστε την πάστα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Σερβίρετε.