ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Ingredients
Συστατικά
- 1 kg άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο
- χωρίς κόκαλα
- 2 κουταλάκια ρίγανη
- 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- Μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
- 2 κουταλάκια βούτυρο
- 1.5 Μισό φλιτζάνι σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι σπασμένοι σπόροι μάραθου
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Μισό κιλό χυλοπίτα
- 3-4 κρεμμύδια, λειωμένα
- Μισό φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Notes
Οδηγίες
- Προθερμάνετε στο HIGH και αλείψτε τις σχάρες με λάδι για να αποφευχθούν τα κολλήματα. Συνδυάστε σπόρους μάραθου, ρίγανη, πάπρικα, μαύρο πιπέρι , αλάτι και κόκκινο πιπέρι σε ένα πιατάκι για να φτιάξετε σάλτσα για επάλειψη. Αλείψτε με την σάλτσα και τις δύο πλευρές της μπριζόλας.
- Βάλτε την μπριζόλα στην καυτή σχάρα και μειώστε την θερμότητα στο MEDIUM . Ψήστε για περίπου 5 λεπτά για κάθε πλευρά για μεσαίο ψήσιμο. Αφήστε την μπριζόλα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν κόψετε. Κόψτε σε λεπτές φέτες. Εν τω μεταξύ. Ετοιμάστε τις χυλοπίτες μαγειρεύοντας τις σε ένα μεγάλο δοχείο με βραστό νερό για περίπου 9 λεπτά. Λειώστε το βούτυρο, προσθέστε σκόρδο και το κρεμμύδι και ψήστε τα για 3-5 λεπτά Βγάλτε το από την φωτιά, σουρώστε την πάστα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Σερβίρετε.