ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ
Προψήνετε χωριστά το μπέϊκον στον πλευρικό καυστήρα για να εξασφαλίσετε τραγανή υφή.
Ingredients
Συστατικά
- 2 κουταλιές λάδι canola
- 2 κουταλιές χυμός λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 400 gr χτένια
- 50 gr μπέϊκον
- Φέτες λεμονιού
Notes
Οδηγίες
- Ανακατέψετε λάδι, χυμό λεμονιού και πιπέρι σε ένα μεγάλο φλιτζάνι. Προσθέστε τα στα χτένια και μαρινάρετε για 30-60 λεπτά.
- Κόψτε τα μπέϊκον κατά μήκος και κατά πλάτος. Τυλίξτε τα κομμάτια του μπέϊκον γύρω από τα μαριναρισμένα χτένια και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες.
- Προθερμάνετε το γκριλ, αλείψτε την σχάρα με λάδι.
- Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά , γυρνώντας τα για να ψηθούν ομοιόμορφα.