Συνταγές, Θαλασσινά

ΠΑΕΓΙΑ (PAELLA) ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΠΑΕΓΙΑ (PAELLA) ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Συνταγές | Θαλασσινά
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Cuisine Pork|Seafood|ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΧΟΙΡΙΝΟ
Servings 6

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες
  • 1 κύβο κότας
  • 1/2 κ.γ. σαφράν
  • 900 γρ. νερό
  • 50 γρ. τσορίθο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 200 γρ. μύδια με κέλυφος, καθαρισμένα
  • 200 γρ. τοματίνια
  • 5 σπαράγγια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι για τη γεύση

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Στην πλευρική εστία σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες τον κύβο, το σαφράν και το νερό,αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. (μέχρι να γίνει ζωμός)
  2. Προθερμάνετε το γκριλ στο  MEDIUM και βουρτσίζουμε τις σχάρες με ελαιόλαδο για να μη κολλήσει.
  3. Βάζουμε ένα μαντεμένιο βαθύ τηγάνι (σωτέ) σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά κατεθείαν πάνω στις σχάρες.
  4. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το μισό τσορίθο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  6. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 2 λεπτά. Δεν πρέπει να έχουν καφέ χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
  7. Προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες  (βλέπε βήμα 1).
  8. Χαμηλώνουμε το γκριλ στο LOW και ψήνουμε με ανοικτό καπάκι για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά.
  9. Επίσης, τοποθετήστε τις γαρίδες γύρω από το τηγάνι πάνω στις σχάρες και ψήστε για 2 λεπτά κάθε πλευρά.
  10. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, τα τοματίνια , τα σπαράγγια κομμένα στη μέση πάνω από το ρύζι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε LOW θερμοκρασία για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όταν ανοίξουν τα μύδια αφαιρούμε από το γκριλ το σκεύος.
  11. Για το σερβίρισμα, ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  12. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι το πιπέρι και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο,  το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  13. Τέλος σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating