Συνταγές, Θαλασσινά

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

Cuisine ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • Μισό κιλό μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • Μισό φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1/2 κουταλάκι αποξηραμένες φλούδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 κουταλάκι τυποποιημένου χυμού λεμονιού
  • 1 κουταλιά πάστα κόκκινης πιπεριάς

Notes

Οδηγίες
  1. Μουλιάστε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά
  2. Ετοιμάστε τις γαρίδες βγάζοντας με προσοχή το κέλυφος και κόψτε τα πόδια.
  3. Συνδυάστε όλα τα συστατικά της μαρινάτας σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε τις γαρίδες και μαρινάρετε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Περάστε 3 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι τρυπώντας από το κεφάλι και από την ουρά.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και μετά μειώστε στο MEDIUM-HIGH. Με το καπάκι ανοιχτό, ψήστε τις γαρίδες 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντάς τες με μαρινάδα μετα το πρώτο γύρισμα. Οι γαρίδες είναι έτοιμες όταν το χρώμα τους γίνει ροζ. Προσοχή μην τις παραψήσετε.