ΠΟΙΚΙΛΑ ΤΗΓΑΝΗΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Ingredients
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 φλιτζάνια λάχανο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια 3 εκατοστών
- 1 κολοκύθι σε φέτες
- 1 φλιτζάνι καρότα , κομμένα σε λοξές φέτες
- 1 φλιτζάνι φασολάκια καθαρισμένα
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε λοξές λωρίδες
Μαρινάδα
- 2 κουταλιές σούπας λάδι ραφιναρισμένο
- 1 κουταλιά σούπας σουσαμέλαιο
- 1 κουταλιά σούπας σως τσίλι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά σούπας σως θαλασσινών
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένο
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές σούπας Μεξικάνικη σάλτσα
- 2 κουταλιές σούπας ψημένοι σπόροι σουσαμιού
Notes
Οδηγίες
- Ετοιμάστε όλα τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά για την μαρινάδα. Ρίξτε την μαρινάδα ομοιόμορφα στα λαχανικά.
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH, βάζοντας το βαθύ ταψί wok στις σχάρες. Ακολουθήστε την μέθοδο άμεσου ψησίματος.
- Αλείψτε το wok με μαγειρικό λάδι και βάλτε όλα τα λαχανικά μέσα, ανακατεύοντας τα πρόχειρα και μετά κλείστε το καπάκι της συσκευής.
- Συνεχίστε να ανακατεύετε τα λαχανικά με την σπάτουλα κάθε ένα λεπτό μ μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και τραγανιστά και να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, για 10 λεπτά. Κρατείστε το καπάκι κλειστό όταν δεν γυρνάτε τα λαχανικά.
- Βγάλτε τα από το γκριλ και τοποθετήστε τα στο πιάτο για σερβίρισμα και γαρνίρετε με την Μεξικάνικη σάλτσα και τους ψημένους σπόρους σουσαμιού. Σερβίρετέ το καυτό!
- Τα λαχανικά αυτά είναι εν μέρει τηγανισμένα και εν μέρει ψητά, δίνοντας έτσι μία καραμελώδη γεύση.