Συνταγές, Λαχανικά

ΠΟΙΚΙΛΑ ΤΗΓΑΝΗΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΟΙΚΙΛΑ ΤΗΓΑΝΗΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Cuisine ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 φλιτζάνια λάχανο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια 3 εκατοστών
  • 1 κολοκύθι σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι καρότα , κομμένα σε λοξές φέτες
  • 1 φλιτζάνι φασολάκια καθαρισμένα
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε λοξές λωρίδες

Μαρινάδα

  • 2 κουταλιές σούπας λάδι ραφιναρισμένο
  • 1 κουταλιά σούπας σουσαμέλαιο
  • 1 κουταλιά σούπας σως τσίλι
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας σως θαλασσινών
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένο
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Γαρνίρισμα

  • 2 κουταλιές σούπας Μεξικάνικη σάλτσα
  • 2 κουταλιές σούπας ψημένοι σπόροι σουσαμιού

Notes

Οδηγίες
  1. Ετοιμάστε όλα τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά για την μαρινάδα. Ρίξτε την μαρινάδα ομοιόμορφα στα λαχανικά.
  2. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH, βάζοντας το βαθύ ταψί wok στις σχάρες. Ακολουθήστε την μέθοδο άμεσου ψησίματος.
  3. Αλείψτε το wok με μαγειρικό λάδι και βάλτε όλα τα λαχανικά μέσα, ανακατεύοντας τα πρόχειρα και μετά κλείστε το καπάκι της συσκευής.
  4. Συνεχίστε να ανακατεύετε τα λαχανικά με την σπάτουλα κάθε ένα λεπτό μ μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και τραγανιστά και να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, για 10 λεπτά. Κρατείστε το καπάκι κλειστό όταν δεν γυρνάτε τα λαχανικά.
  5. Βγάλτε τα από το γκριλ και τοποθετήστε τα στο πιάτο για σερβίρισμα και γαρνίρετε με την Μεξικάνικη σάλτσα και τους ψημένους σπόρους σουσαμιού. Σερβίρετέ το καυτό!
  6. Τα λαχανικά αυτά είναι εν μέρει τηγανισμένα και εν μέρει ψητά, δίνοντας έτσι μία καραμελώδη γεύση.