Λαχανικά, Συνταγές

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

 

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 8 κώνοι φρέσκου καλαμποκιού
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1/4 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες σε λάδι , ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές κολιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 2 σκόρδα
  • 2 κουταλιές από ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κουταλάκι συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Notes

Οδηγίες
Μουλιάστε τα καλαμπόκια με το φλούδι τους σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Στο μεταξύ προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH βάζοντας τις κίτρινες και τις κόκκινες πιπεριές κατ ευθείαν στο γκριλ. Γυρίζετέ τις που και που για να καψαλιστεί η φλούδα από όλες τις πλευρές. Βάλτε τις ψημένες πιπεριές σε μία σανίδα για να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν αρκετά, ξεφλουδίστε τις , βγάλτε τα σπόρια και κόψτε τις κομμάτια, αφήνοντάς τες στην άκρη.
Μειώστε την φλόγα στο MEDIUM. Βάλτε τους κώνους καλαμποκιού στο γκριλ πάντα με τα φύλλα τους. Ψήστε γυρίζοντας κάθε 5 λεπτά για ένα σύνολο 20 λεπτών. Αστε τα στην άκρη μέχρι να κρυώσουν και μετά ξεφλουδίστε τα και βγάλτε τους κόκκους καλαμποκιού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές τις λιαστές ντομάτες την πράσινη πιπεριά και τα βότανα.
Σε μπλέντερ βάλτε την καυτερή πιπεριά, σκόρδο, ξίδι και συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα. Δουλέψτε το για 20 – 30 δευτερόλεπτα, προσθέστε λάδι αργά όσο το μπλέντερ δουλεύει σε αργή ταχύτητα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Χύστε το μίγμα επάνω στα καλαμπόκια και τις πιπεριές και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating