Συνταγές, Δεύτερο Πιάτο

ΣΑΛΑΤΑ MUSKOKA

ΣΑΛΑΤΑ MUSKOKA

Η γλυκιά γεύση αυτής της πολύχρωμης σαλάτας, συνδυάζεται άψογα με ψητά στήθη κοτόπουλου.
Cuisine ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζανιού κομμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 κουταλιά ξίδι εστραγκόν
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 5 πράσινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια πορτοκαλιού
  • 2 αβοκάντο. Ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 5 φλιτζάνια ποικιλία πράσινης σαλάτας, πλυμμένη και ψιλοκομμένη

Notes

Οδηγίες
  1. Σε μία μικρή χύτρα επάνω από μεσαία προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε τα αμύγδαλα και την ζάχαρη, μέχρι να καραμελωθεί η ζάχαρη επάνω στα αμύγδαλα (περίπου για 5 λεπτά). Βγάλτε τα άμεσα από την φωτιά και σκορπίστε τα αραιά σε πιατέλα για να κρυώσουν. Εάν είναι κολλημένα , χωρίστε τα και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.
  2. Για να ετοιμάσετε την σάλτσα, ανακατέψτε χυμό λεμονιού, μέλι , ξίδι και μουστάρδα σε ένα μπολ σαλάτας. Ανακατεύοντας συνεχώς ρίξτε ελαιόλαδο από πάνω. Προσθέστε αλατοπίπερο.
  3. Ετοιμάστε τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια και τα αβοκάντο και περιχύστε την σάλτσα. Την τελευταία στιγμή προσθέστε τα φύλλα των λαχανικών, σκορπίστε τα αμύγδαλα από πάνω και ανακατέψτε ελαφρά.