
ΣΑΛΑΤΑ MUSKOKA
Η γλυκιά γεύση αυτής της πολύχρωμης σαλάτας, συνδυάζεται άψογα με ψητά στήθη κοτόπουλου.
Ingredients
Συστατικά
- 1/3 φλιτζανιού κομμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1 κουταλιά ξίδι εστραγκόν
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 5 πράσινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι κομματάκια πορτοκαλιού
- 2 αβοκάντο. Ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 5 φλιτζάνια ποικιλία πράσινης σαλάτας, πλυμμένη και ψιλοκομμένη
Notes
Οδηγίες
- Σε μία μικρή χύτρα επάνω από μεσαία προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε τα αμύγδαλα και την ζάχαρη, μέχρι να καραμελωθεί η ζάχαρη επάνω στα αμύγδαλα (περίπου για 5 λεπτά). Βγάλτε τα άμεσα από την φωτιά και σκορπίστε τα αραιά σε πιατέλα για να κρυώσουν. Εάν είναι κολλημένα , χωρίστε τα και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.
- Για να ετοιμάσετε την σάλτσα, ανακατέψτε χυμό λεμονιού, μέλι , ξίδι και μουστάρδα σε ένα μπολ σαλάτας. Ανακατεύοντας συνεχώς ρίξτε ελαιόλαδο από πάνω. Προσθέστε αλατοπίπερο.
- Ετοιμάστε τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια και τα αβοκάντο και περιχύστε την σάλτσα. Την τελευταία στιγμή προσθέστε τα φύλλα των λαχανικών, σκορπίστε τα αμύγδαλα από πάνω και ανακατέψτε ελαφρά.