
ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΣΑΝΙΔΑ ΚΕΔΡΟΥ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Η προσθήκη των φρέσκων βοτάνων και του κουκουναριού θα δώσουν μοναδική γεύση στον σολομό σας. Ένα γεύμα που θα αφήσει σίγουρα άφωνους τους καλεσμένους σας!
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 700 γρ. φιλέτο σολομού με δέρμα
- 100 γρ. φρέσκο άνηθο
- 100 γρ. φρέσκο μαϊντανό
- 3 κλαράκια θυμάρι
- 1 ξύσμα lime
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ κουκουνάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1/4 κ.γ καστανή ζάχαρη
- φρέσκο πιπέρι για τη γεύση
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βυθίστε σε νερό τη σανίδα κέδρου για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 1 ώρα), έτσι θα παρατείνετε το κάψιμο της κατά το μαγείρεμα πάνω στην σχάρα.
- Προθερμάνετε το δικό σας Broil King® Keg ή γκριλ αερίου περίπου ανάμεσα στους 350°F (180°C) και 400°F (200°C). Ακολουθήστε τις συγκεκριμένες οδηγίες ανάμματος και μετά προθερμάνετε το γκριλ εντελώς.
- Αφαιρέστε την σανίδα κέδρου από το νερό και στεγνώστε καλά. Τρίψτε με λάδι καλά την πάνω πλευρά και στη συνέχεια τοποθετήστε το σολομό στην λαδωμένη πλευρά.
- Πασπαλίστε τον σολομό με ζάχαρη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κουκουνάρια και το ξύσμα lime.
- Ψεκάστε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τρίψτε καλά τον σολομό για να απλωθούν τα υλικά.
- Κόψτε τα βότανα (άνηθο, μαϊντανό, θυμάρι) και απλώστε τα στον σολομό.
- Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δείτε το λίπος να λιώνει και να τρέχει. Ο λιγότερος χρόνος ψησίματος θα σας αποδώσει ένα φιλέτο σολομού πιο μαλακό σαν βούτυρο, αντιθέτως αν το ψήσετε για περισσότερο χρόνο ο σολομός θα βγει αρκετά πιο νόστιμος και θα μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια ευκολότερα.
- Αφαιρέστε απαλά το δέρμα με τα βότανα.
- Σερβίρετε και απολαύστε!