Ψάρι, Συνταγές

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΣΑΝΙΔΑ ΚΕΔΡΟΥ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΣΑΝΙΔΑ ΚΕΔΡΟΥ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Η προσθήκη των φρέσκων βοτάνων και του κουκουναριού θα δώσουν μοναδική γεύση στον σολομό σας. Ένα γεύμα που θα αφήσει σίγουρα άφωνους τους καλεσμένους σας!
Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Cuisine ΨΑΡΙ
Servings 4

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 700 γρ. φιλέτο σολομού με δέρμα
  • 100 γρ. φρέσκο άνηθο
  • 100 γρ. φρέσκο μαϊντανό
  • 3 κλαράκια θυμάρι
  • 1 ξύσμα lime
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ κουκουνάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • φρέσκο πιπέρι για τη γεύση

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Βυθίστε σε νερό τη σανίδα κέδρου για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 1 ώρα), έτσι θα παρατείνετε το κάψιμο της κατά το μαγείρεμα πάνω στην σχάρα.
  2. Προθερμάνετε το δικό σας Broil King® Keg ή γκριλ αερίου περίπου ανάμεσα στους   350°F (180°C) και 400°F (200°C). Ακολουθήστε τις συγκεκριμένες οδηγίες ανάμματος και μετά προθερμάνετε το γκριλ εντελώς.
  3. Αφαιρέστε την σανίδα κέδρου από το νερό και στεγνώστε καλά. Τρίψτε με λάδι καλά την πάνω πλευρά και στη συνέχεια τοποθετήστε το σολομό στην λαδωμένη πλευρά.
  4. Πασπαλίστε τον σολομό με ζάχαρη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κουκουνάρια και το ξύσμα lime.
  5. Ψεκάστε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τρίψτε καλά τον σολομό για να απλωθούν τα υλικά.
  6. Κόψτε τα βότανα (άνηθο, μαϊντανό, θυμάρι) και απλώστε τα στον σολομό.
  7. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δείτε το λίπος να λιώνει και να τρέχει. Ο λιγότερος χρόνος ψησίματος θα σας αποδώσει ένα φιλέτο σολομού πιο μαλακό σαν βούτυρο, αντιθέτως αν το ψήσετε  για περισσότερο χρόνο ο σολομός θα βγει αρκετά πιο νόστιμος και θα μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια ευκολότερα.
  8. Αφαιρέστε απαλά το δέρμα με τα βότανα.
  9. Σερβίρετε και απολαύστε!