ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΒΟΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ
Σερβίρεται σαν ορεκτικό, η ακόμη και με ρύζι σαν κυρίως πιάτο.
Ingredients
Συστατικά
- Μισό κιλό φιλέτο βοδινό, κομμένο σε λουρίδες 5 εκατοστών
- 2 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια
- 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλάκι αλεσμένο αρωματικό πιπέρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι φρεσκοκομμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
- 4 σκόρδα αλεσμένα
- 1 κουταλιά αλεσμένο τζίντζερ
- 2 πιπεριές jalapeño χωρίς σπόρους, αλεσμένες
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα hoisin
- 1/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά ρυζόξιδο
Notes
Οδηγίες
- Μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσιμο.
- Σε ένα πιάτο, η σε επανασφραγιζόμενη σακούλα, αναμίξτε καλά όλα τα συστατικά, για την μαρινάτα.
- Περάστε το βοδινό στριφογυριστά στα σουβλάκια. Βάλτε το βοδινό με τις σούβλες, στην μαρινάτα και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-4 ώρες.
- Προθερμάνετε σε ψηλή θερμοκρασία, αλείψετε τις σχάρες με λάδι. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM και ψήστε περίπου για 2 λεπτά κάθε πλευρά για μισοψημένο κρέας.