Συνταγές, Ορεκτικά

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΒΟΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΒΟΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Σερβίρεται σαν ορεκτικό, η ακόμη και με ρύζι σαν κυρίως πιάτο.
Cuisine ΟΡΕΚΤΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • Μισό κιλό φιλέτο βοδινό, κομμένο σε λουρίδες 5 εκατοστών
  • 2 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο αρωματικό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοκομμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 4 σκόρδα αλεσμένα
  • 1 κουταλιά αλεσμένο τζίντζερ
  • 2 πιπεριές jalapeño χωρίς σπόρους, αλεσμένες
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα hoisin
  • 1/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά ρυζόξιδο

Notes

Οδηγίες
  1. Μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσιμο.
  2. Σε ένα πιάτο, η σε επανασφραγιζόμενη σακούλα, αναμίξτε καλά όλα τα συστατικά, για την μαρινάτα.
  3. Περάστε το βοδινό στριφογυριστά στα σουβλάκια. Βάλτε το βοδινό με τις σούβλες, στην μαρινάτα και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-4 ώρες.
  4. Προθερμάνετε σε ψηλή θερμοκρασία, αλείψετε τις σχάρες με λάδι. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM και ψήστε περίπου για 2 λεπτά κάθε πλευρά για μισοψημένο κρέας.