ΣΟΥΠΑ ΨΗΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ JALAPENO
Η σούπα και η κρέμα μπορεί να έχουν ετοιμαστεί και από την προηγουμένη. Η βαση της σούπας μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε ψητό λαχανικό της επιλογής σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε ψητό πράσσο αντι πιπεριές. Γίνετε δημιουργικοί και χρησιμοποιήστε ότι βρίσκεται στο ψυγείο σας.
Ingredients
Συστατικά
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι τριμένο
- 1 κουταλιά μη αλατισμένο βούτυρο
- 12 κόκκινες πιπεριές, ψημένες και κομμένες
- 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 1/2 παχιά κρέμα
- Φρεσκοστιμένος χυμός λεμονιού
- αλατοπίπερο
- 3 φρέσκιες πιπεριές jalapeño χωρίς σπόρους, κομμένες
- 1 μεγάλο σκόρδο, αλεσμένο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα
Notes
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH. Βάλτε τις πιπεριές στο γκριλ και καψαλίστε τες από όλες τις πλευρές γυρνώντας τες όταν χρειάζεται. Βγάλτε τις από το γκριλ. Όταν κρυώσουν αρκετά ξεφλουδίστε τις απομακρύνετε κοτσάνια και σπόρους και κόψτε τις.
- Με τον πλευρικό καυστήρα, λειώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδι και θυμάρι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τιε πιπεριές και τον ζωμό κότας και ανακατέψτε μέχρι οι πιπεριές να γίνουν πολύ μαλακές, για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ κάντε το μίγμα μαλακό πουρέ. Ξαναβάλτε το μίγμα σε καθαρή κατσαρόλα και ρίξτε μέσα την κρέμα. Αν θέλετε πιο αραιή σούπα προσθέστε περισσότερο ζωμό κότας. Βάλτε αλατοπίπερο και χυμό λεμονιού.
- Για να φτιάξετε την κρέμα jalapeño, αναμίξετε τις αντίστοιχες πιπεριές, σκόρδο, αλάτι ξινή κρέμα, παχιά κρέμα σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν μία ενιαία μάζα. Περάστε το μίγμα από ένα κόσκινο σε ένα μικρό μπολ.
- Για να σερβίρετε, αφήστε την κρέμα jalapeño να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ζεστάνετε την σούπα ξεχωριστά. Βάλτε την σούπα σε μπολ και από πάνω τους ρίξτε την κρέμα σαν διακόσμηση.