ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Συνταγές | Δεύτερο Πιάτο
Ingredients
Συστατικά
- 200 gr Άκρες βοδινού φιλέτου
- 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 1 κουταλάκι χυμός λεμόνι κονσέρβας
- 2 κουταλιές σάλτσα τσίλι
- 1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
- 2 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κουταλάκι αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
- 3 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 6 φλιτζάνια διάφορα λαχανικά
Notes
Οδηγίες
- Ανακατέψτε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι , λεμόνι . σάλτσα τσίλι και σουσαμέλαιο σε ένα πιάτο η σε σακούλα σφραγιζόμενη. Βάλτε το κρέας στην μαρινάδα και βάλτε το σκεπασμένο η σφραγισμένο στο ψυγείο για 6 ώρες η για όλη την νύχτα.
- Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH. Για να ετοιμάσετε την σάλτσα, βάλτε χυμό λεμόνι, σάλτσα σόγιας, κρεμμύδια, πιπεριά και αλάτι στο μίξερ για 20-30 δευτερόλεπτα. Όσο το μίξερ λειτουργεί προσθέστε σταδιακά λάδι. Χύστε το μίγμα σε ένα μικρό τηγάνι και θερμάνετε ελαφρά στον πλευρικό καυστήρα μέχρι να αρχίσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες.
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία του γκριλ στο MEDIUM και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε το κρέας στις σχάρες και ψήστε για 2 λεπτά, γυρίστε τα για άλλα 2 λεπτά και ξαναγυρίστε τα και στις δυο πλευρές από 2 λεπτά για να αποκτήσουν τα σημάδια του γκριλ.
- Κόψτε σε λεπτές φέτες και βάλτε από πάνω τα λαχανικά. Χύστε την ζεστή σάλτσα από πάνω και σερβίρετε άμεσα.