ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ (BEEF TENDERLOIN)
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3/4 φλιτζάνι μαρινάδας σουσάμι και τζίντζερ
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, συν χυμό 1 πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ κουταλάκι αποξηραμένες νιφάδες τσίλι ή σάλτσα τσίλι (προαιρετικά)
- 2 φρέσκα πορτοκάλια, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 1 μεγάλο μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε έξι κομμάτια
- 1.7 κιλά ολόκληρο κομμάτι φιλέτο μπριζόλας (beef tenderloin)
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο κατά μήκος
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατέψτε τη μαρινάδα, το τζίντζερ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το τσίλι. Κρατήστε το 1/4 του φλιτζανιού.
- Προσθέστε το φιλέτο μπριζόλας (tenderloin), τα κομμένα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια και τα κομμάτια μάνγκο. Μαρινάρετε για μια ώρα.
- Ψήστε το φιλέτο μπριζόλας tenderloin σε μια medium θερμοκρασία, ή περίπου 10 εκ. μακριά από την αναμμένη σχάρα. Γυρίστε αρκετές φορές και αλείψτε με την μαρινάδα που έχει απομείνει (βλέπε Οδηγία 1. ), ψήστε περίπου 20-25 λεπτά.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια, τα κομμάτια μάνγκο στην ψησταριά. Ψήστε για 5 – 10 λεπτά, γυρίζοντας τα περιστασιακά.
- Βγάλτε το κρέας, τα φρούτα και το κρεμμύδι από την ψησταριά και τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο για 5 – 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε ένα μεσαίο προς μέτριο προς καλό ψήσιμο του φιλέτου tenderloin.
- Ιδέα Σερβιρίσματος: Κόψτε το φιλέτο και σερβίρετε το με ψητό μάνγκο και το κρεμμύδι. Μπορείτε ακόμη να το συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι. Τέλος, στύψτε τον χυμό από τα ψητά πορτοκάλια.
Σημείωση: Οποιοδήποτε κρέας (μπριζόλες) μπορεί να αντικαταστήσει το φιλέτο σε αυτή τη συνταγή. Προσαρμόστε ανάλογα τους χρόνους μαγειρέματος.