Συνταγές, Μοσχάρι

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ (BEEF TENDERLOIN)

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ (BEEF TENDERLOIN)

Cuisine Beef|ΜΟΣΧΑΡΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 3/4 φλιτζάνι μαρινάδας σουσάμι και τζίντζερ
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, συν χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ κουταλάκι αποξηραμένες νιφάδες τσίλι ή σάλτσα  τσίλι (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα πορτοκάλια, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
  • 1 μεγάλο μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε έξι κομμάτια
  • 1.7 κιλά ολόκληρο κομμάτι φιλέτο μπριζόλας (beef tenderloin)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο κατά μήκος

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατέψτε τη μαρινάδα, το τζίντζερ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το τσίλι.  Κρατήστε το 1/4 του φλιτζανιού.
  2. Προσθέστε το φιλέτο μπριζόλας  (tenderloin), τα κομμένα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια και τα κομμάτια μάνγκο.  Μαρινάρετε για μια ώρα.
  3. Ψήστε το φιλέτο μπριζόλας tenderloin σε μια medium θερμοκρασία, ή περίπου 10 εκ. μακριά από την αναμμένη σχάρα. Γυρίστε αρκετές φορές και αλείψτε με την μαρινάδα που έχει απομείνει (βλέπε Οδηγία 1. ), ψήστε περίπου 20-25 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια, τα κομμάτια μάνγκο στην ψησταριά. Ψήστε για 5 – 10 λεπτά, γυρίζοντας τα περιστασιακά.
  5. Βγάλτε το κρέας, τα φρούτα και το κρεμμύδι από την ψησταριά και τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο για  5 – 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε ένα μεσαίο προς μέτριο προς καλό ψήσιμο του φιλέτου tenderloin.
  6. Ιδέα Σερβιρίσματος: Κόψτε το φιλέτο και σερβίρετε το με ψητό μάνγκο και το κρεμμύδι. Μπορείτε ακόμη να το συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι.  Τέλος, στύψτε τον χυμό από τα ψητά πορτοκάλια.
    Σημείωση: Οποιοδήποτε κρέας (μπριζόλες) μπορεί να αντικαταστήσει το φιλέτο σε αυτή τη συνταγή. Προσαρμόστε ανάλογα τους χρόνους μαγειρέματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating