Νέα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Γευστικότατο σάντουιτς για γεύμα η ελαφρύ δείπνο. Εάν έχετε πίεση χρόνου σερβίρετε με έτοιμο τζατζίκι αντι να το φτιάξετε μόνοι σας.
Cuisine ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΧΟΙΡΙΝΟ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 600 gr φίλετο χοιρινό χωρίς κόκκαλα, σε τετράγωνα κομμάτια 2 πόντων
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 2 σκόρδα λειωμένα
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 αγγούρι , καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο σκόρδο, λειωμένο
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλατοπίπερο
  • 4 πίτες κομμένες στην μέση

Notes

Οδηγίες
  1. Ετοιμάστε την μαρινάδα ανακατεύοντας ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, θυμάρι και σκόρδο σε ένα πιάτο. Προσθέστε τα κομμάτια χοιρινού και μαρινάρετε τα για 6 ώρες στο ψυγείο.
  2. Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το τζατζίκι ανακατεύοντας γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, χυμό λεμονιού, άνηθο αλατοπίπερο. Κρυώστε το για μια ώρα για να αναμίξετε τις γεύσεις.
    Περάστε τα κομμάτια χοιρινού σε μεταλλικές σούβλες ( η μπαμπού μουσκεμένες σε νερό για μισή ώρα).
  3. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και αλείψτε λάδι τις σχάρες. Μειώστε την φλόγα στο MEDIUM και βάλτε τις σούβλες στο γκριλ. Ψήστε 4-6 λεπτά κάθε πλευρά.
  4. Ψήστε ελαφρά κάθε πλευρά από τις πίτες, βάλτε τα χοιρινά κομμάτια μέσα στο άνοιγμα και σερβίρετε με το τζατζίκι.