ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Γευστικότατο σάντουιτς για γεύμα η ελαφρύ δείπνο. Εάν έχετε πίεση χρόνου σερβίρετε με έτοιμο τζατζίκι αντι να το φτιάξετε μόνοι σας.
Ingredients
Συστατικά
- 600 gr φίλετο χοιρινό χωρίς κόκκαλα, σε τετράγωνα κομμάτια 2 πόντων
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές ξερή ρίγανη
- 1 κουταλιά θυμάρι
- 2 σκόρδα λειωμένα
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/2 αγγούρι , καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο σκόρδο, λειωμένο
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- αλατοπίπερο
- 4 πίτες κομμένες στην μέση
Notes
Οδηγίες
- Ετοιμάστε την μαρινάδα ανακατεύοντας ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, θυμάρι και σκόρδο σε ένα πιάτο. Προσθέστε τα κομμάτια χοιρινού και μαρινάρετε τα για 6 ώρες στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το τζατζίκι ανακατεύοντας γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, χυμό λεμονιού, άνηθο αλατοπίπερο. Κρυώστε το για μια ώρα για να αναμίξετε τις γεύσεις.
Περάστε τα κομμάτια χοιρινού σε μεταλλικές σούβλες ( η μπαμπού μουσκεμένες σε νερό για μισή ώρα). - Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και αλείψτε λάδι τις σχάρες. Μειώστε την φλόγα στο MEDIUM και βάλτε τις σούβλες στο γκριλ. Ψήστε 4-6 λεπτά κάθε πλευρά.
- Ψήστε ελαφρά κάθε πλευρά από τις πίτες, βάλτε τα χοιρινά κομμάτια μέσα στο άνοιγμα και σερβίρετε με το τζατζίκι.