Συνταγές, Λαχανικά

ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο; Χρησιμοποιήστε προ-κομμένα καρότα μωρών από. Διαφορετικά, ξεφλουδίστε τα κανονικά καρότα, κόψτε σε μήκος περίπου 3 ιντσών (7,62 cm) ομοιόμορφου πάχους.
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Cuisine Vegetables|ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings 8

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1,36 kg καρότα
  • 4 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ σόγια σως
  • 2 κ.σ φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένο
  • 2 κ.σ φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ κρεμμύδια κομμένα τεμαχισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Προθερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω από τη μέση θερμότητα. Προσθέστε τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να καφετίσουν ελαφρώς , περίπου για 3 λεπτά ανακατεύοντας τα. Ρίξτε το αλατοπίπερο, το τζίντζερ, σκόρδο και τα κρέμμυδια. Μαγειρέψτε πάνω από MEDIUM-LOW , ανακατεύετε περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για 5-7 λεπτά. Προσθέστε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού,τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
  2. Κλείστε το καπάκι και ψήστε για 30-40 λεπτά τα καρότα σιγά και ανακατεύετε περιστασιακά, έως ότου τα καρότα είναι τρυφερά.
  3. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένη μέντα για το σερβίρισμα.