ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
Θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο; Χρησιμοποιήστε προ-κομμένα καρότα μωρών από. Διαφορετικά, ξεφλουδίστε τα κανονικά καρότα, κόψτε σε μήκος περίπου 3 ιντσών (7,62 cm) ομοιόμορφου πάχους.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1,36 kg καρότα
- 4 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ σόγια σως
- 2 κ.σ φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένο
- 2 κ.σ φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ κρεμμύδια κομμένα τεμαχισμένα
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω από τη μέση θερμότητα. Προσθέστε τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να καφετίσουν ελαφρώς , περίπου για 3 λεπτά ανακατεύοντας τα. Ρίξτε το αλατοπίπερο, το τζίντζερ, σκόρδο και τα κρέμμυδια. Μαγειρέψτε πάνω από MEDIUM-LOW , ανακατεύετε περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για 5-7 λεπτά. Προσθέστε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού,τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
- Κλείστε το καπάκι και ψήστε για 30-40 λεπτά τα καρότα σιγά και ανακατεύετε περιστασιακά, έως ότου τα καρότα είναι τρυφερά.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένη μέντα για το σερβίρισμα.