Συνταγές, Λαχανικά

ΨΗΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΨΗΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Cuisine Vegetables|ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 900 gr σπαράγγια, πλυμένα καλά
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 12-15 φέτες προσούτο
  • 2 κ.σ βαλσάμικο
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Προθερμάνετε την ψησταριά στο MEDIUM για 10 λεπτά. Εν’τω μεταξύ, προετοιμάστε τα σπαράγγια, βυθίζοντας τα σε λρύο νερό για να καθαρίσουν τελείως. Κόψτε τις άκρες τους. Πασπαλίστε τα με το ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα στην ψησταριά και ψήστε για 8 λεπτά,γυρίζοντας τα μια φορά. Βγάλτε τα από την ψησταριά και ρίξτε λίγο αλάτι πάνω τους.
  2. Στη συνέχεια, κόψτε τις φέτες προσούτο κατά μήκος στη μέση. Τυλίξτε στο πίσω μέρος κάθε σπαραγγιού το προσούτο. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με το βαλσάμικο ξύδι και το φρέσκο πιπέρι.