ΨΗΤΑ ΦΤΕΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΜΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ
Ingredients
Συστατικά
- 1,5 kg φτερά κοτόπουλου
Μαρινάδα
- 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λειωμένο σκόρδο
- 1/4 κουταλάκι γλυκού, κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι
- Δύο κουταλάκια γλυκού ξύδι
Σάλτσα ροκφόρ για βούτημα
- Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 σκόρδο λειωμένο
- 1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ξύδι
- 1,5 φλιτζάνι τυρί τύπου ροκφόρ τριμμένο
Notes
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH. Κόψτε κάθε φτερό στον αγκώνα για να το κάνετε δύο κομμάτια και κόψτε τις άκρες . Σε μία σακούλα ανακατέψτε μαζί, λάδι, σκόρδο, μπαχαρικά και ξύδι. Προσθέστε τα φτερά και αφήστε τα να βυθιστούν μέσα.
- Εάν χρησιμοποιείτε καλάθι, πασπαλίστε η αλείψετε το με ελαιόλαδο για να αποφύγετε τα κολλήματα. Βάλτε τα φτερά στον πάτο του καλαθιού, τοποθετήστε το καπάκι και στερεώστε καλά τα φτερά.. Πρέπει να απομακρύνετε τις σχάρες και να τοποθετήσετε ένα δοχείο περισυλλογής από κάτω. Εάν χρησιμοποιείτε τον πίσω καυστήρα της σούβλας, ρυθμίστε την στο HIGH . Εάν χρησιμοποιείτε τους κάτω καυστήρες ρυθμίστε τους στο MEDIUM.
- Βάλτε το καλάθι στην σούβλα και ξεκινήστε το μοτέρ της. Ψήστε μέχρι να γίνουν χρυσαφιά και τραγανά, για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα.
- Εάν ψήνετε κατευθείαν στις σχάρες (που επίσης πρέπει να λαδωθούν καλά), ρυθμίστε την φωτιά στο LOW και ψήστε γυρνώντας τα συχνά μέχρι να γίνουν χρυσαφιά και.
- τραγανά, για 30 με 45 λεπτά.
- Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας. Μπορεί να την έχετε έτοιμη και κρύα μέχρι να ετοιμαστείτε για σερβίρισμα με τα φτερά, σέλινο και καρότα.