ΨΗΤΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
Αυτό το σπουδαίο συνοδευτικό πιάτο μπορείο να ετοιμαστεί απ ευθείας στις σχάρες, σε ένα ελαφρά λαδωμένο δοχείο η σε ελαφρά λαδωμένο αλουμινόχαρτο. Χρειάζεται συχνό γύρισμα στις πατάτες για να μην αρπάξουν.
Ingredients
Συστατικά
- 8 μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε 2 πόντων κομμάτια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι τριμμένο δεντρολίβανο
- 2 μικρά σκόρδα λειωμένα
- 1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι σε φλουδίτσες
- 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι
- 1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα θυμάρι
Notes
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το γκριλ στο MEDIUM σε θερμοκρασία περίπου 140 β Κελσίου.
- Σε μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα κομμάτια γλυκοπατάτας με λάδι, θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο κόκκινο πιπέρι και αλάτι. Βάλτε στις σχάρες το δοχείο η το αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να γίνουν τρυφερές και να αρχίσουν να σκουραίνουν, για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τις συχνά.