ΨΗΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Συνοδεύστε αυτή την υπέροχη ψητή σάλτσα ντομάτας με τα μακαρόνια σας ή ακόμη και με κάποια κρύα σαλάτα.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 12 μέτριες ντομάτες κομμένες στη μέση
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, φρέσκο τριμμένο
- ζυμαρικά της αρέσκειας σας
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε την ψησταριά στο LOW. Πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο την σκελίδα σκόρδου και τοποθετήστε την στην σχάρα συντήρησης. Ψήστε μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά συνολικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίστε τις κομμένες ντομάτες με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
- Αυξήστε τη θερμοκρασία στο MEDIUM – HIGH και ψήστε τις ντομάτες με το δέρμα προς τα κάτω για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν ελαφρώς. Γυρίστε μια φορά και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά. Βγάλτε τις ντομάτες από την ψησταριά και αφαιρέστε τη φλούδα και τα σπόρια, κόψτε μαλακά τον υπόλοιπο πολτό και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει στην πλευρική εστία του γκριλ σας και μαγειρέψτε τα μακαρόνια σας.
- Καθαρίστε το ψημένο σκόρδο και ρίξτε το χυμό του στο μπολ που έχετε τοποθετήσει τις ψημένες κομμένες ντομάτες. Ανακατέψτε με το μαϊντανό, το βασιλικό, το βούτυρο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάλτε αλάτι και πιπέρι, εάν επιθυμείτε.
- Ρίξτε τη καυτή σάλτσα ντομάτας στα μακαρόνια και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα.