Όροι και προϋποθέσεις

Η GeneralGas.gr είναι ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης και διακίνησης αγαθών μέσω του Διαδικτύου της Ελληνικής εταιρίας “GeneralGas– Καρκανίδης Γεώργιος & ΣΙΑ E.Ε ” που εδρεύει στα Βριλήσσια, στη διεύθυνση Σισμανογλείου 8(ΑΦΜ 081314687, ΔΟΥ Χαλανδρίου). Η έδρα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και ως σημείο παραλαβής. Η GeneralGas τηρεί όλες τις ισχύουσες διατάξεις, αναφορικά με την σύναψη με τους καταναλωτές συμβάσεων από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, και έχει νόμιμα καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 παρ. 4 του ν. 4242/2014 και ισχύει σήμερα, με αριθμό καταχώρησης 178649/10-4-2014.

Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος που βρίσκεται στην διεύθυνση www.generalgas.gr

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα www.generalgas.grσυνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

1. Όροι

Το κατάστημα GeneralGas διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη. Αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις, καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή μέσω από την ιστοσελίδα του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αλλαγή όρων δεν καταλαμβάνει παραγγελίες τις οποίες έχετε ήδη κάνει.

2. Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

Το κατάστημα GeneralGas δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.generalgas.gr, τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Το κατάστημα GeneralGas καταβάλει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια στη πιστότερη με τη πραγματικότητα, παρουσίαση των προϊόντων του, μέσω φωτογραφιών μεγάλης ανάλυσης καθώς και με αναλυτικές περιγραφές. Θα πρέπει παρόλα αυτά να ληφθούν υπόψη αστάθμητοι παράγοντες που εμποδίζουν αυτή τη προσπάθεια (τεχνικά μέσα που διαθέτη ο χρήστης, ανάλυση οθόνης κτλ.) Η πιθανότητα ύπαρξης διαφοράς στη χρωματική απόχρωση της φωτογραφίας και του προϊόντος είναι δυνατή.

3. Διαθεσιμότητα – Περιορισμός ευθύνης

Το κατάστημα GeneralGasδεν μπορεί να εγγυηθεί για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Εγγυάται όμως για την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους. Η ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα, ενημερώνεται διαρκώς κατά τη διάρκεια του έτους, ώστε να διασφαλίσει ότι σας παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που διαθέτει.

Στην περίπτωση που βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να μην μπορεί να σας προμηθεύσει σύντομα με το/τα επιλεγμένο προϊόν, θα λάβετε άμεση ενημέρωση για τον χρόνο που απαιτείται. Εάν ο προτεινόμενος χρόνος παράδοσης δεν είναι αποδεκτός, θα λάβετε όλο το ποσό της χρέωσης σας.

Το κατάστημα GeneralGas δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης το κατάστημα GeneralGas ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

4. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, που αναρτάται από την ιστοσελίδα www.generalgas.grσυμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία τηςGeneralGas και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το ηλεκτρονικό κατάστημα www.generalgas.grή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα του www.generalgas.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στις ιστοσελίδες www.generalgas.grδεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

5.Tιμολόγηση

Όλες οι τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελιδα μας δεν περιλαμβάνουν έξοδα αποστολής. Οι τιμές δίνονται σε Ευρώ (€) και συμπεριλαμβάνουν και Φ.Π.Α. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν χωρίς ειδοποίηση, σε οποιοδήποτε χρόνο πριν την αποδοχή της παραγγελίας σας.

Η πολιτική των τιμών των προϊόντων της εταιρείας GeneralGas -Καρκανίδης Γεώργιος & ΣΙΑ E.Ε. είναι ίδια σε όλα μας τα κανάλια διανομής της : φυσικό κατάστημα, ηλεκτρονικό κατάστημα. Ωστόσο σε επιλεγμένα προϊόντα δημιουργήσαμε τις ονομαζόμενες «Web Offer» προσφορές, όπου η τιμή τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα διαφέρει από τα υπόλοιπα κανάλια διανομής και ισχύει μόνο για αγορές μέσω αυτού του ηλεκτρονικού καταστήματος και αποστολή είτε στο χώρο σας είτε παραλαβή από το κατάστημα μας. Η GeneralGas καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να αποκλεισθούν περιπτώσεις λαθών σε τιμές και δευτερεύοντα χαρ/κά προϊόντων και δεν μπορεί να εξασφαλισθεί, ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση / αναγραφή της τιμής ενός προϊόντος. Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αγορών σας καλούμε εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήστε στην παραγγελιά του να επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 210-8041760ή μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου – info@generalgas.gr

6. Καταχώρηση και αποστολή παραγγελιών

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις παραγγελίες σας με τους παρακάτω τρόπους:

1. Ηλεκτρονικά με καταχώρηση απευθείας στο σύστημα. Μετά τη καταχώρηση, σας αποστέλλεται ενημερωτικό e-mail για την πορεία και την εξέλιξη της παραγγελίας σας.

2. Ηλεκτρονικά με αποστολή e-mail στην διεύθυνση info@generalgas.gr. Μην παραλείπετε να γράφετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τηλέφωνο επικοινωνίας. Είναι απαραίτητα για την έκδοση του παραστατικού και την παράδοση της παραγγελίας σας.

3. Τηλεφωνικά στο 210-8041760 σε έναν από τους εκπροσώπους μας. Θα σας ζητηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς είναι απαραίτητα για την έκδοση του παραστατικού και την αποστολή της παραγγελίας.

7. Ακύρωση παραγγελίας

Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελίας σας σε οποιοδήποτε στάδιο εξέλιξης και αν βρίσκεται, καλώντας στο 210-8041760 ή με e-mail στο info@generalgas.gr. Και βεβαίως θα ενημερωθείτε αναλόγως για τις επιλογές που έχετε.

8. Τρόποι πληρωμής:

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις πληρωμές σας με τους παρακάτω τρόπους:

1. Αντικαταβολή:

Πληρωμή στον οδηγό της συνεργαζόμενης εταιρείας ταχυμεταφορών κατά την παραλαβής της παραγγελίας σας. Η υπηρεσία της αντικαταβολής χρεώνεται με 2.70€ με ΦΠΑ. Για όλα τα ογκώδη προϊόντα για τα οποία η αποστολή θα γίνεται με συμβατική μεταφορική (πρακτορείο), δεν ισχύει η υπηρεσία της αντικαταβολής.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις:

1. Aπό 3/1/2012, αποδείξεις Λιανικής αξίας άνω των 1.500€ προς ιδιώτες θα πρέπει να εξοφλούνται μόνο με έναν απο τους 2 παρακάτω τρόπους:

α.Κατάθεση στο τραπεζικό μας λογαριασμό ή

β.Χρέωση σε πιστωτική/ χρεωστική κάρτα.

2. απο 1/1/2014 (άρθρο 23 του N.4172 / 2013), τιμολόγια πώλησης άνω των 500€ προς επαγγελματίες-επιχειρήσεις θα πρέπει να εξοφλούνται μόνο με έναν απο τους 2 παρακάτω τρόπους:

α.Κατάθεση στο τραπεζικό μας λογαριασμό ή

β.Χρέωση σε πιστωτική/ χρεωστική κάρτα.

Πιστωτική κάρτα:

Μπορείτε να πληρώσετε την παραγγελία με την πιστωτική σας κάρτα. Η διαδικασία εξόφλησης μέσω πιστωτικών καρτών καλύπτεται από τις πιο σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας. Η συναλλαγή σας πραγματοποιείται απευθείας σε secure server της Πειραιώς με πρωτόκολλο ασφαλείας κρυπτογράφησης SSL στα 128 bit. Η εταιρεία μας ΔΕΝ διατηρεί και ΔΕΝ αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Θα πρέπει για κάθε νέα παραγγελία σας να επανεισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Κατά την παραγγελία σας με χρήση της πιστωτικής σας κάρτας και εφόσον δεν γίνει διακρίβωση της συναλλαγής σας από την τράπεζα, δύναται να σας ζητηθεί να μας αποστείλετε είτε με fax (210-8041993) είτε με e-mail (info@generalgas.gr) αντίγραφο της ταυτότητάς σας καθώς και της πιστωτικής σας κάρτας. Κύριος σκοπός μας είναι η αποφυγή χρήσης κλεμμένων πιστωτικών καρτών και η προστασία των πραγματικών ιδιοκτητών τους. Τα στοιχεία αυτά ζητούνται μόνο κατά την πρώτη χρήση της κάρτας, παραμένουν απολύτως εμπιστευτικά και δεν παραχωρούνται σε οποιονδήποτε τρίτο.

Με τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτα έχετε τη δυνατότητα αποπληρωμής της παραγγελίας σας μέσω άτοκων δόσεων (ανάλογα με το ύψος της συναλλαγής). Συγκεκριμένα:

Για ποσά απο 300€ έως 399€, πληρωμή 3 άτοκες δόσεις
Για ποσά απο 400€ έως 499€, πληρωμή έως 4 άτοκες δόσεις
Για ποσά απο 500€ έως 599€, πληρωμή έως 5 άτοκες δόσεις
Για ποσά απο 600€ έως 699€, πληρωμή έως 6 άτοκες δόσεις
Για ποσά απο 700€ έως 799€, πληρωμή έως 7 άτοκες δόσεις
Για ποσά απο 800€ έως 899€, πληρωμή έως 8 άτοκες δόσεις
Για ποσά απο 900€ έως 999€, πληρωμή έως 9 άτοκες δόσεις
Για ποσά απο 1000€,πληρωμή εώς 10 άτοκες δόσεις

Οι άτοκες δόσεις υποστηρίζονται απο κάρτες: mastercard, visa & maestro.

3. Προπληρωμένη κάρτα (prepaid card):

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα, μπορείτε να πληρώστε την παραγγελία σας μέσω μιας προπληρωμένης κάρτας . Η χρήση της προπληρωμένης κάρτας είναι αρκετά διαδεδομένη σε χρήστες του διαδικτύου που πραγματοποιούν πολύ συχνά συναλλαγές μέσω αυτού. Για τις προπληρωμένες κάρτες μπορείτε να απευθυνθείτε στις περισσότερες τράπεζες για την απόκτησή τους.

4. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:

Μπορείτε να καταθέτετε τα χρήματα της παραγγελίας σας στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό (δικαιούχος: Καρκανίδης Γεώργιος & ΣΙΑ Ε.Ε.):

Τράπεζα Πειραιώς :GR07 0171 7500 0067 5011 5001 532

AlphaBank: GR 090 140 1700 1700 0232 0003 896

Εθνική Τράπεζα :GR 72 0110 0510 0000 0514 4016 622

Φροντίστε να αναγράφετε στο απόκομμα της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας.

Μετά την κατάθεση των χρημάτων σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το λογιστήριο της εταιρίας μας για την επιβεβαίωση της κατάθεσης στο τηλ. 210-8041760 ή όπως αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης μέσω fax στο 210-8041993. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε το αποδεικτικό της κατάθεσης με e-mail στην διεύθυνση info@generalgas.gr

5. Πληρωμή και παραλαβή της παραγγελίας σας, από την έδρα μας:

Μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά και να παραλάβετε τα προϊόντα σας από την έδρα μας, χωρίς να επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής.

GeneralGas –Kαρκανίδης Γεώργιος& ΣΙΑ Ε.Ε., Σισμανογλείου 8, Βριλήσσια-Αττικής. Τ.Κ. : 15232, Τηλ. Κέντρο : 210-8041760

Προκειμένου να παραλάβετε από την έδρα μας, θα πρέπει να έχει καταχωρηθεί η παραγγελίας σας και να έχετε ενημερωθεί τηλεφωνικά οτι το προϊόν είναι διαθέσιμο για παραλαβή.

9. Τρόποι αποστολής:

Η παραγγελία σας μπορεί να αποσταλλεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Ταχυμεταφορική (Courier).

H GeneralGas συνεργάζεται με την ταχυμεταφορική Πόρτα-Πόρτα (ΕΛΤΑ Courier). Η Πόρτα-Πόρτα, καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης 1-2 εργάσιμες ήμερες από την ημέρα παραλαβής του προϊόντος από την αποθήκη μας(για εντός Αττικής).Το κόστος των μεταφορικών (3,00€ για εντός Αττικής) αναγράφεται σε κάθε παραγγελία σας στην ηλεκτρονική σελίδα www.generalgas.gr και μπορείτε να το ελέγξετε προτού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.

***Για εκτός Αττικής επικοινωνήστε με την εταιρία πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

2. Συμβατική μεταφορική (Πρακτορείο).

Προϊόντα μεγάλου όγκου ή και προϊόντα βάρους άνω των 18kg για εκτός Αττικής, αποστέλλονται με συμβατική μεταφορική (Πρακτορείο).Η εταιρεία μας αποστέλλει τα προιόντα δωρεάν μέχρι το πρακτορείο και απο το πρακτορείο μέχρι τον τελικό τους προορισμό το κόστος επιβαρύνει τον πελάτη.(επικοινωνήστε με την εταιρία για περισσότερες πληροφορίες).

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης: 3-4 ημέρες από την ημέρα παραλαβής του προϊόντος από την αποθήκη μας.Η παράδοση των προϊόντων γίνεται επί πεζοδρομίου. Για την παράδοση στο εσωτερικό ή στον όροφο του σπιτιού σας πρέπει να κάνετε ειδική συμφωνία με την μεταφορική.

**Προσοχη : Τα υπερμεγέθη προϊόντα αποστέλλονται στο κουτί τους μη συναρμολογημένα !!!

3. Με δικά μας μέσα (Αποκλειστικά περιοχή Αττικής).

Για τα υπερμεγέθη προϊόντα στην περιοχή της Αττικής η παράδοση γίνεται με δικά μας μέσα.