ΜΕΘΟΔΟΙ

ΟΔΗΓΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Αναπτύξτε το ψήσιμο στη σχάρα εμπειρία σας και να ανακαλύψετε πόσο εύκολο και νόστιμο είναι να πάρει αυτή τη μεγάλη καπνιστό άρωμα.

Οδηγός για Ξύλο Καπνίσματος

Η χρήση ξύλου καπνίσματος βοηθάει να εμπλουτίσετε τα γεύματα σας είναι ένα συν στην μέθοδο ψησίματος, που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την γεύση. Θεωρείστε το κάπνισμα σαν ένα επί πλέον αγαπημένο καρύκευμα. Όπως όλα τα καρυκεύματα, είναι σημαντικό να κρατιέται μια ισορροπία σε σχέση με τις μαρινάδες, το γαρνίρισμα αλλά και το ίδιο το κρέας. Το κάπνισμα προσθέτει γεύση σε ένα grill αερίου ή κάρβουνου κυρίως με εξειδικευμένες πρακτικές καπνίσματος Όπως τα καρυκεύματα έτσι και τα διάφορα είδη ξύλου δίνουν διαφορετικές γεύσεις (δείτε τον πίνακα πιο κάτω), από έντονη μέχρι γλυκιά γεύση.

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΣΗ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΡΕΑΣ
Χαρουπιά Έντονη,πικάντικη,καπνιστή

Μοσχάρι, χοιρινό

Λευκή καρυδιά

Έντονη και καπνιστή

Μοσχάρι, αρνί, χοιρινό

Whiskey

Πικάντικη και καπνιστή Χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά

Σφένδαμο

Γλυκιά και καπνιστή Χοιρινό και πουλερικά

Κάρυ

Πλούσια και γεμάτη

Χοιρινό, πουλερικά, αρνί

Κερασιά

Γλυκιά και καπνιστή Χοιρινό , πουλερικά

Μηλιά

Γλυκιά και καπνιστή Χοιρινό, πουλερικά, θαλασσινά, τυριά

Κέδρος

Καπνιστή και πικάντικη

Εάν δεν έχετε καπνίσει φαγητό στο παρελθόν μην το παρακάνετε. Αρχίστε με μια μικρή ποσότητα με τα ξυλάκια καπνίσματος (μισό φλιτζάνι είναι αρκετό), μουλιάστε τα για μισή ώρα τουλάχιστον. Στεγνώστε τα ελαφρά και τοποθετήστε τα επάνω από τα κάρβουνα που σιγοκαίνε (χωρίς φλόγα).

Σημείωση: Τα T-bone παίρνουν λίγο περισσότερο για να ψηθούν.

Απλώνοντας τη Γεύση

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο κάπνισμα είναι η δημιουργία ενός μίγματος γεύσεων που μπορεί να μείνει όσο διαρκεί το ψήσιμο. Το πετυχαίνουμε αυτό απλώνοντας τις γεύσεις με διάφορους τρόπους:

Βήμα 1:

Αλείψτε το κρέας με ένα στρώμα κίτρινης μουστάρδας και αφήστε το για μια ώρα να γίνει κρούστα.

Αυτό το βήμα επιτρέπει στο ξύδι της μουστάρδας να κάνει το κρέας τρυφερό και να δέσει το μίγμα ώστε να γίνει κρούστα κατά το κάπνισμα.

Επιτρέπει επίσης στην υπέροχη γεύση των μπαχαρικών να εισχωρήσουν στους χυμούς.

Βήμα 2:

Αλείψτε ή ψεκάστε το κρέας όσο καπνίζεται κάθε μισή ώρα.

Αυτό συνεισφέρει στην ανάπτυξη της γεύσης και προσθέτει υγρασία στο φαγητό.

Βήμα 3:

Απλώστε την σάλτσα κατά την τελευταία μισή ώρα του ψησίματος.

Σε αυτό το σημείο, ο εξαερισμός πρέπει να είναι καλός για να αυξηθεί η θερμοκρασία και το κρέας να αλειφτεί με σάλτσα για να τελειοποιηθεί η γεύση.

Προσθέστε τα ξύλα 5-10 λεπτά πριν βάλετε το κρέας στο γκριλ. Τα ωμά κρέατα παίρνουν καπνιστή γεύση καλύτερα από τα πιο καλοψημένα.

Βήμα 4:

Πάντα αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί καλυμμένο για τουλάχιστον 20 λεπτά, ώστε να επιτρέψετε στους χυμούς να ενσωματωθούν στο κρέας.

Οι ίδιες αρχές εφαρμόζονται και για το ψήσιμο λαχανικών, αλλά πιο απλά, προσθέτοντας αλατοπίπερο, απλά μπαχαρικά και φρουτοχυμό.

Οδηγός Καπνιστών Λαχανικών στο Γκριλ

Με αυτήν την μέθοδο τα λαχανικά σας δεν γίνονται μόνο καπνιστά αλλά παίρνουν και μια γλυκιά γεύση και μία κρεμώδη υφή. Μπορείτε να βάλετε κάποια λαχανικά στις άκρες όσο καπνίζετε κρέας ή άλλα φαγητά.

Μπορείτε να καπνίσετε κάθε είδους λαχανικό. Παρακάτω μία λίστα από τα πιο δημοφιλή, αυτά που πραγματικά αναδεικνύονται όταν απορροφούν την καπνιστή γεύση σε χαμηλή θερμοκρασία:

Λαχανικό Προετοιμασία Χρόνος ψησίματος

Κολοκυθάκια

Χοντροκομμένα

1 1/2 ώρες

Πιπεριές Κομμένες στη μέση χωρίς σπόρους

1 1/2 ώρες

Μελιτζάνες

Στην μέση

3 ώρες

Μελιτζάνες

Χοντροκομμένες

1 1/2 ώρες

Ντομάτες

Στην μέση

2 ώρες

Γλυκά κολοκύθια

Κομμένα στην μέση, χωρίς σπόρους

3-4 ώρες

Σκόρδο

Ολόκληρο

1 1/2 ώρες

Καλαμπόκι

Χωρίς τα φύλλα

1 1/2 ώρες

Σπαράγγι

Με κομμένα άκρα

1/2 ώρα

Μανιτάρια

Καθαρισμένα με κομμένα άκρα

1 ώρα

Κουνουπίδι

Σε μεγάλα κομμάτια

1 ώρα

Γλυκοπατάτες

Ξεφλουδισμένες

1 1/2 ώρες

Κρεμμύδι

Στα τεσσερα

1 1/2 ώρες