Συνταγές, Πουλερικά

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ

Μπορούν να σερβιριστούν με ρύζι , η τυλιγμένα σε τρυφερά φύλλα μαρουλιού, γαρνιρισμένα με δυόσμο και αγγούρι.
Cuisine ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 600 gr Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα και πέτσα, κομμένα στην μέση
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλιά κόκκους πράσινου πιπεριού
  • 1 κουταλάκι αγνό αλάτι
  • 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κομπόστα βερίκοκο
  • 2 κουταλιές σάλτσα ψαριού
  • 2 λεμόνια στυμμένα και ξυσμένα

Notes

Οδηγίες
  1. Μουλιάστε σε νερό τα ξύλινα σουβλάκια εάν χρησιμοποιείτε τέτοια.
  2. Κόψτε το κρέας σε τετράγωνα κομμάτια 2,5 πόντων.
  3. Βάλτε τους κόκκους πιπεριού (πράσινους και μαύρους) σε μία στεγνή χύτρα και βάλτε την επάνω από μέτρια φωτιά. Αναδεύετε όσο είναι πάνω από την φλόγα μέχρι να αρχίσουν οι κόκκοι να αναδίδουν την μυρωδιά τους. Μην τους κάψετε.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα άλεσης , η ένα γουδί, χοντροκόψτε τους κόκκους. Βάλτε τους σε ρηχό πιάτο και προσθέστε κομπόστα βερίκοκο, σκόρδο, σάλτσα ψαριού και χυμό λεμόνι. Κρατήστε λίγο τρίμα λεμονιού για γαρνιτούρα και προσθέστε το υπόλοιπο της μαρινάτας. Ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν κολλώδης μάζα. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφτούν από την μαρινάτα.
  5. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και μετά μειώστε στο MEDIUM.
  6. Βάλτε 4 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι. Ψήστε για 4-5 λεπτά κάθε πλευρά.