Συνταγές, Γλυκά

ΜΠΑΝΑΝΕΣ «ΦΛΑΜΠΕ»

ΜΠΑΝΑΝΕΣ «ΦΛΑΜΠΕ»

Cuisine ΓΛΥΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι ποικιλία μπαχαρικών
  • 4 Μπανάνες
  • 3 κουταλιές Grand Marnier™
  • 2 κουταλιές κομμένα καρύδια

Notes

Οδηγίες
  1. Βάλτε την ζάχαρη, χυμό λεμονιού, κανέλα και μπαχαρικά, σε ένα κατσαρόλι. Ζεστάνετε το μίγμα στο γκριλ και σε μεσαία φωτιά μέχρι να βράσει. Ανακατεύετε συνεχώς.
  2. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 4 κατά μήκος. Προσθέστε τις στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τα καρύδια.
  3. Χύστε το Grand Marnier™ σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Προσοχή, να κρατάτε το μπουκάλι μακριά από την ψησταριά. Όταν το μίγμα αρχίζει να τσιγαρίζεται, βάλτε του φωτιά με ένα μακρύ σπίρτο.
  4. Σερβίρεται ζεστό, μαζί με παγωτό.