Συνταγές, Πουλερικά

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Συνταγές | Πουλερικά
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Cuisine Appetizers|ΟΡΕΚΤΙΚΑ|ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings 4

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 8-12 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 πακέτο μπέικον, αρκετό ώστε να καλύψει κάθε μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ κύμινο
  • 2 κ.γ σκόνη τσίλι
  • 2 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ κόλιανδρο
  • 2 κ.σ χυμό lime

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
Χρόνος Ψησίματος: 20-30 λεπτά. Έμμεσο Ψήσιμο. Θερμοκρασία Ψησίματος  350°
  1. Αφαιρέστε την πέτσα από το κοτόπουλο. Βάλτε τα μπουτάκια σε ένα μεσαίο μπολ ή σε μια πλαστική σακούλα. Πασπαλίστε τα με ελαιόλαδο, κύμινο, σκόνη τσίλι, καστανή ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  2. Ανοίξτε το πακέτο του μπέικον και τυλίξτε σφιχτά γύρω από κάθε μπουτάκι και στηρίξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν χρειάζεται.
  3. Προθερμάνετε το γκριλ. Ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία. Ψήστε το κοτόπουλο γυρνώντας το μια φορά μέχρι να ψηθεί τελείως και να πάρει χρώμα – περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα από το μέγεθος του κάθε μπουτιού ή μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ κοντά στο κόκαλο. Μπορείτε ακόμα να μετρήσετε την εσωτερική θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ψησίματος. Εάν το κοτόπουλο έχει φτάσει τους 165°F είναι έτοιμο. Σερβίρετε με καυτερή σως της αρέσκειας σας.
  4. Μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, μπορείτε να ετοιμάσετε την φρέσκια σάλτσα. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και τοποθετήστε τα σε ένα μεσαίο μεγέθους μπολ.  Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους το αβοκάντο, και το κρεμμύδι. Έπειτα ψιλοκόψτε τον κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά. Ρίξτε και το χυμό lime και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε την σάλτσα δίπλα από το κοτόπουλο.