Συνταγές, Λαχανικά

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙ & ΠΑΝΣΕΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙ & ΠΑΝΣΕΤΑ

Δοκιμάστε την καταπληκτική συνταγή πατάτες με ραπανάκι και πανσέτα
Cuisine Vegetables|ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 450 γρ. πατάτες, κομμένες σε τεταρτημόρια
  • 8-10 φέτες πανσέτα, κομμένες σε 2.54 εκ.
  • Χούφτα ραπανάκια (περίπου δώδεκα), κομμένα σε κύβους χρησιμοποιώντας τα λευκά και μοβ κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι κομμένες ελιές καλαμών
  • 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένα tablespoons chopped φρέσκα βότανα, κατά προτίμηση μαϊντανό και ρίγανη
  • Βούτυρο ή ελαιόλαδο

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Λιπάνετε ένα μεγάλο φύλλο από βαρύ αλουμινόχαρτο με βούτυρο ή ελαιόλαδο και διασκορπίστε το 1/2 της πανσέτας. Προσθέστε τις πατάτες, τα ραπανάκια και τις ελιές, πασπαλίστε με το κόκκινο πιπέρι και ρίξτε και την υπόλοιπη πανσέτα. Καλύψτε με άλλο ένα αλουμινόχαρτο αλειμμένο και τυλίξτε μαζί όλες τις άκρες μέχρι να σχηματίσετε ένα σφιχτό πακέτο.
  2. Τοποθετήστε στη σχάρα συντήρησης του προθερμασμένου μπάρμπεκιου ή smoker και ρυθμίστε το στο MEDIUM και ψήστε για 15-20 λεπτά. Προσεκτικά γυρίστε το τυλιγμένο πακέτο από την άλλη πλευρά, προσέχοντας να μην τρυπηθεί το φύλλο, και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά. Οι πατάτες θα πρέπει να είναι μαλακές και ελαφρώς καραμελωμένες. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε !