Ψήσιμο Συντήρηση, Νέα

Συντήρηση Ψησταριάς Broil King

Περιοδική Συντήρηση

Αφού έχετε τελειώσει, ετοιμαστείτε για το επόμενο ψήσιμο καίγοντας τα κατάλοιπα του φαγητού που έχουν μείνει στην σχάρα και στο σύστημα Flav-R-Wave, ως εξής:

Σχάρες
Βγάλτε το φαγητό απο την σχάρα, γυρίστε τη ρύθμιση θερμότητας στο HIGH και αφήστε το έτσι για 5-10 λεπτά με το καπάκι κλειστό ή μέχρι να σταματήσει ο καπνός. Κλείστε την παροχή αερίου από τη φιάλη και μετά κλείστε όλους τους διακόπτες της συσκευής. Χρησιμοποιείστε συρματόβουρτσα με μακρύ στέλεχος, για να καθαρίσετε την σχάρα. Θυμηθείτε ότι η συσκευή καίει, και βάλτε γάντια κουζίνας ή πιάστε τη βούρτσα με το πανάκι της κουζίνας. Δε χρειάζεται να πλύνετε τη σχάρα. Αν όμως θέλετε να την πλύνετε κάντε το με μαλακό σαπούνι και νερό και ξεβγάλτε την καλά. Μην χρησιμοποιήστε καθαριστικό φούρνου!

Πορσελάνινη Επικάλυψη
Οι περισσότερες σχάρες μας είναι καλυμένες με ανθεκτικό εμαγιέ για ευκολία στον καθαρισμό και για να μην κολλάει το κρέας. Αν δεν τις χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές. Αυτές οι ρωγμές δεν μειώνουν την αποτελεσματικότητα της σχάρας. Αν εμφανιστεί σκουριά, βγάλτε την, ξύστε το μέρος και αλείψτε με μαγειρικό λάδι.

Στήριγμα Δοχείου Λίπους
Είναι τοποθετημένο στον πάτο της ψησταριάς ακριβώς κάτω από την τρύπα που τρέχει το λίπος. Το ίδιο το δοχείο δεν διατίθεται με την συσκευή. Το στήριγμα πάντως είναι σχεδιασμένο ώστε να στηρίζει ένα συνηθισμένο κύπ
Αν αρχίσουν να μαζεύονται κατάλοιπα στο σύστημα, βγάλτε τις σχάρες και ξύστε την επιφάνεια του συστήματος με το πίσω μέρος της βούρτσας.

Flav-R-Cast
Υπολείμματα τροφής μπορούν να απομακρυνθούν χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα ή μία συρμάτινη βούρτσα. Καλύψτε την επιφάνεια Flav-R-Cast με μαγειρικό λάδι αν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιφάνεια Flav-R-Cast έχει πορσελάνινη επικάλυψη για ευκολία καθαρισμού και αποφυγή σκουριάς. Κάποια γδαρσίματα μπορεί να προκληθούν απο κακή χρήση. Αυτά δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του Flav-RCast. Σε εμφάνιση σκουριάς ξύστε με σπάτουλα και αλείψτε με μαγειρικό λάδι.

Γενικό Καθάρισμα
Με κρύα τη συσκευή, βγάλετε τις χάρες. Εάν υπάρχουν γυρίστε τες ανάποδα. Καλύψτε κάρβουνα, Flav-R-Wave,Flav-R-Cast με αλουμινόχαρτο (την γυαλιστερή επιφάνεια προς τα κάτω). Ανάψτε τους καυστήρες στη ρύθμιση High με κλειστό το καπάκι, για 10 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει ο καπνός. Τώρα κλείστε την παροχή αερίου απο τη φιάλη. Και μετά κλείστε όλους τους διακόπτες της συσκευής στο OFF. Όταν η συσκευή κρυώσει βγάλτε το αλουμινόχαρτο και τα υπολοείμματα απο τα κάρβουνα, το Flav-R-Wave και το Flav-R-Cast με σκούπα αναρρόφησης Απομακρύνετε κάρβουνα, Remove η τα Flav-R-Wave/Flav-R-Cast, και καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής ξύνοντας τα πλευρά και χρησιμοποιώντας σκούπα κενού.

Κεραμικά Κάρβουνα
Εάν οποιοδήποτε λίπος αρχίσει να διεισύδει στα κάρβουνα, βγάλτε τις σχάρες και γυρίστε τα κάρβουνα από την άλλη πλευρά τους, πρίν ανάψετε την ψησταριά. Σιγουρευτείτε ότι βάλατε τα κάρβουνα ομοιόμορφα σε μία στρώση. Η κάτω πλευρά τους θα καθαριστεί κατα την διάρκεια της προθέρμανσης της συσκευής

Ετήσια Συντήρηση

Για την ασφαλή και αποτελεσματκή λειτουργία, πρέπει να ελέγχονται και να καθαρίζονται τα ακόλουθα μέρη, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, η μετά απο περίοδο αχρησίας άνω του μηνός.

Καυστήρας
Βγάλτε τον καυστήρα και ελέγξτε για ρωγμές η διάβρωση. Καθαρίστε το εσωτερικό με το βουρτσάκι για να απομακρύνετε εμπόδια (π.χ. αράχνες). Όταν ο καυστήρας είναι εκτός, καθαρίστε το εσωτερικό του πάτου ξύνοντας τις πλευρές και ρουφώντας τα κατάλοιπα με σκούπα κενού.

Σωλήνας
Επιθεωρήστε και αντικαταστήστε το σωλήνα αν υπάρχει ανάγκη.

Περιποίηση Εξωτερικού
Εάν εμφανιστούν άσπρα σημάδια οξείδωσης, πλύνετε το εξωτερικό της συσκευής με μαλακό σαπούνι και νερό. Ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με πανί και μαγειρικό λάδι. Για επισκευή γδαρσιμάτων χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας σπρευ βαφής για υψηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα σημεία. Η οξείδωση είναι φυσιολογική διαδικασία και εμφανίζεται στα σιδερένια και ατσάλινα μέρη και δεν επηρεάζει άμεσα τη λειτουργεία της συσκευής.

Ανοξείδωτα Μέρη
Πλύντε τα με μαλακό σαπούνι και νερό. Χρησιμοποιήστε σχετικό καθαριστικό. Ο καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αλλάξουν το χρώμα των ανοξείδωτων μερών. Αυτή η μεταβολή στο χρώμα δεν αποτελεί κατασκευαστικό ελάττωμα.

Πλευρικά Ράφια
Πλύνετε με νερό και σαπούνι. Για να διατηρηθεί η καλή εμφάνισή τους αλείψτε με μαγειρικό λάδι.

Αντικατάσταση Εξαρτημάτων
Αν εμφανιστεί πρόβλημα στο ρυθμιστή, το σωλήνα τον καυστήρα ή τις βαλβίδεςε ελέγχου, μην τις επισκευάσετε. Επικοινωνήστε με το σέρβις για επισκευή η αντικαταστασή τους. Χρησιμοποιήστε πάντα γνήσια ανταλλακτικά OMC.

Έλεγχος Διαρροής
Αφού επανασυνδέσετε τη φιάλη, ακολουθείστε την διαδικασία ελέγχου διαρροών.

Γενικό Καθάρισμα
Με κρύα τη συσκευή βγάλετε τις σχάρες. Εάν υπάρχουν γυρίστε τα ανάποδα. Καλύψτε κάρβουνα, Flav-R-Wave, με αλουμινόχαρτο (τη γυαλιστερή επιφάνεια με κλειστό το καπάκι, για 10 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει ο καπνός. Τώρα κλείστε την παροχή αερίου από τη φιάλη. Και μετά κλείστε όλους τους διακόπτες της συσκευής στο OFF. Όταν η συσκευη κρυώσει βγάλτε το αλουμινόχαρτο και τα υπολείμματα από τα κάρβουνα, το Flav-R-Wave και το Flav-R-Cast με σκούπα αναρρόφησης. Απομακρύνεται κάρβουνα, Flav-R-Wave/Flav-R-Cast, καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής ξύνοντας τα πλευρά και χρησιμοποιώντας σκούπα κενού.