Συνταγές, Δεύτερο Πιάτο

ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Συνταγές | Δεύτερο Πιάτο
Cuisine ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 200 gr Άκρες βοδινού φιλέτου
  • 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμόνι κονσέρβας
  • 2 κουταλιές σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
  • 2 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 3 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 φλιτζάνια διάφορα λαχανικά

Notes

Οδηγίες
  1. Ανακατέψτε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι , λεμόνι . σάλτσα τσίλι και σουσαμέλαιο σε ένα πιάτο η σε σακούλα σφραγιζόμενη. Βάλτε το κρέας στην μαρινάδα και βάλτε το σκεπασμένο η σφραγισμένο στο ψυγείο για 6 ώρες η για όλη την νύχτα.
  2. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH. Για να ετοιμάσετε την σάλτσα, βάλτε χυμό λεμόνι, σάλτσα σόγιας, κρεμμύδια, πιπεριά και αλάτι στο μίξερ για 20-30 δευτερόλεπτα. Όσο το μίξερ λειτουργεί προσθέστε σταδιακά λάδι. Χύστε το μίγμα σε ένα μικρό τηγάνι και θερμάνετε ελαφρά στον πλευρικό καυστήρα μέχρι να αρχίσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες.
  3. Χαμηλώστε την θερμοκρασία του γκριλ στο MEDIUM και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε το κρέας στις σχάρες και ψήστε για 2 λεπτά, γυρίστε τα για άλλα 2 λεπτά και ξαναγυρίστε τα και στις δυο πλευρές από 2 λεπτά για να αποκτήσουν τα σημάδια του γκριλ.
  4. Κόψτε σε λεπτές φέτες και βάλτε από πάνω τα λαχανικά. Χύστε την ζεστή σάλτσα από πάνω και σερβίρετε άμεσα.