Συνταγές, Θαλασσινά

ΧΤΕΝΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

ΧΤΕΝΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Συνταγές | Θαλασσινά
Cuisine ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • Μισό κιλό χτένια
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο η μαργαρίνη
  • 3 μεγάλα σκόρδα λειωμένα
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κουταλάκι σέλινο σε σκόνη
  • 12 ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε 12 τετράγωνα κομμάτια
  • 4 ξύλινα σουβλάκια

Notes

Οδηγίες
  1. Ξεπαγώστε τα χτένια εντελώς εάν είναι κατεψυγμένα και στεγνώστε τα σε χάρτινη πετσέτα
    Μουλιάστε τα σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε για να μην πάρουν φωτιά.
  2. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH.
  3. Σε ένα τηγάνι, αναμίξτε βούτυρο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, μοσχοκάρυδο, και σκόνη σέλινου. Σοτάρετε τα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά , ανακατεύοντάς τα συχνά.
  4. Εν τω μεταξύ περάστε τα χτένια στα 4 σουβλάκια, παρεμβάλλοντας ντοματίνια και πράσινες πιπεριές.
  5. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM-LOW. Βάλτε τα σουβλάκια στο γκριλ και ψήστε τα γυρίζοντάς τα όταν είναι απαραίτητο, μέχρι τα χτένια ψηθούν καλά (6-8 λεπτά).