Νέα, Ψήσιμο Συντήρηση

Ψήσιμο με χρήση καπνού

Η χρήση καπνού από ξύλο για να εμπλουτίσετε τα γεύματά σας είναι ένα συν στην μέθοδο ψησίματος, που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την γεύση. Θεωρείστε το κάπνισμα σαν ένα επι πλέον αγαπημένο καρύκευμα.

Όπως όλα τα καρυκεύματα, είναι σημαντικό να κρατιέται μία ισορροπία σε σχέση με τις μαρινάδες , το γαρνίρισμα αλλά και το ίδιο το κρέας.

Το κάπνισμα προσθέτει γεύση σε ένα grill αερίου ή κάρβουνου κυρίως με εξειδικευμένες πρακτικές καπνίσματος. Όπως τα καρυκεύματα έτσι και τα διάφορα είδη ξύλου δίνουν διαφορετικές γεύσεις (δείτε τον πίνακα πιο κάτω), από έντονη μέχρι γλυκιά γεύση.

Εάν δεν έχετε επιχειρήσει ξανά , μην το παρακάνετε. Αρχίστε με μία μικρή ποσότητα (μισό φλυτζάνι φλούδια), μουσκέψτε τα για μισή ώρα και μετα βάλτε τα σε ανοξείδωτο η μαντεμένιο κουτί καπνίσματος.

Ένα τέτοιο κουτί ελέγχει την ροή του αέρα για ιδανικό κάπνισμα, και κρατάει την στάχτη μακριά από το φαγητό.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά ;;;; Είναι σημαντικό οι ξύλινες φλοίδες να μην πιάσουν φωτιά. Τότε ο καπνός θα δώσει πικρή γεύση στο φαγητό. Επίσης το ίδιο μπορεί να προκαλέσει και η απότομη αύξηση της θερμότητας. Το μούλιασμα και η παρακολούθηση της θερμότητας είναι σημαντικά στοιχεία όταν χρησιμοποιείτε φλοίδες ξύλου.

Από την στιγμή που αισθάνεστε σίγουροι με την απαιτούμενη ποσότητα από ξυλάκια, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις η ακόμη και να αναμείξετε τα διάφορα ξυλάκια. Πολλά ονομαστά εστιατόρια χρησιμοποιούν μίγμα από ξυλάκια. ∆οκιμάστε μηλιά με κερασιά για μία γλυκιά και καπνιστή εμπειρία.

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΣΗ IΔΑΝΙΚΟ ΚΡΕΑΣ
Μesquite Έντονη,πικάντικη, καπνιστή Μοσχάρι, χοιρινό
Λευκή καρυδιά Έντονη και καπνιστή Μοσχάρι, αρνί, χοιρινό
Whiskey Πικάντικη και καπνιστή Χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά
Σφένδαμνος Γλυκιά και καπνιστή Χοιρινό και πουλερικά
Κάρυ Πλούσια και γεμάτη Χοιρινό, πουλερικά, αρνί
Κερασιά Γλυκιά και καπνιστή Χοιρινό , πουλερικά
Μηλιά Γλυκιά και καπνιστή Χοιρινό, πουλερικά, θαλασσινά, τυριά
Σημύδα Μαλακιά και καπνιστή Αρνί και χοιρινό
Κέδρος Εντονη, πικάντικη Θαλασσινά και τυριά