Συνταγές, Ψάρι

ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

Τίποτε δεν είναι νοστιμότερο από ένα φρεσκοπιασμένο ψάρι, ψημένο στην εντέλεια. Πέρκα, λαβράκι, πέστροφα, οτιδήποτε κολυμπά στην λίμνη η στο ποτάμι δίπλα στο σπίτι σας.
Cuisine ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΨΑΡΙ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο ψάρι, η 2 μικρότερα , καλά καθαρισμένα
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 8
  • 2 κουταλιές φρέσκα βότανα( θυμάρι, ρίγανη, κρεμμυδάκια, άνηθος) πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 κρεμμύδι (μικρό) ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 σκόρδο λειωμένο
  • 2 κουταλάκια βούτυρο
  • Αλατοπίπερο

Notes

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH. Πλύνετε το ψάρι και στεγνώστε το. Γεμίστε το εσωτερικό του με 2 κομμάτια λεμονιού, βότανα, κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο και βούτυρο. Αλείψτε το εξωτερικό του ψαριού με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στο αντίστοιχο καλάθι ψησίματος.
  2. Βάλτε το καλάθι με το ψάρι στις σχάρες και μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM-LOW. Ψήστε γυρνώντας μια φορά μέχρι το ψάρι να αλλάξει χρώμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου 8 λεπτά για κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού.