Συνταγές, Πουλερικά

ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ ΕΜΜΕΣΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ ΕΜΜΕΣΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

Ξεπλύνετε το πουλερικό με κρύο νερό και στραγγίξετε το με χαρτοπετσέτες κουζίνας. Αλείψτε το ελαφρά με φυτικό λάδι και βουλώστε τις κοιλότητες. Χρόνος ψησίματος 10-20 λεπτά ανά κάθε μισό κιλό βάρους του πουλερικού (ίσως περισσότερο όταν ο καιρός είναι κρύος). Πάντα χρησιμοποιείτε δοχείο συλλογής υγρών.
Cuisine ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Notes

Οδηγίες
  1. Απομακρύνετε το ράφι συντήρησης . Απομακρύνετε τις σχάρες. Βάλτε το δοχείο συλλογής υγρών επάνω στις κεραμικές μπρικέτες, η στο σύστημα, Flav-R-Wave™ η Flav-R-Cast™ (ανάλογα με το μοντέλο σας). Φροντίστε ώστε το δοχείο συλλογής να είναι κάτω από κέντρο της γαλοπούλας. Γεμίστε το δοχείο μέχρι 1,5 πόντο με χυμό μούρων . Εάν σας εξατμιστεί ο χυμός που διαθέτετε , χρησιμοποιήστε νερό. Επανατοποθετήστε τις σχάρες. Προθερμάνετε το γκριλ για 5 λεπτά και μετά ρυθμίστε τους καυστήρες στο LOW. Τοποθετήστε την γαλοπούλα στο ράφι ψησίματος εάν έχετε για ευκολία μεταφοράς προς και από το γκριλ. Βάλτε την γαλοπούλα στο κέντρο της σχάρας. Κλείστε το καπάκι.
  2. Ελέγχετε κάθε μισή ώρα. Μην αφήσετε το δοχείο συλλογής να στεγνώσει. Όταν προσθέτετε χυμό η νερό στο δοχείο σιγουρευτείτε ότι βράζει για να κρατά την θερμοκρασία.
  3. Βγάλτε την γαλοπούλα όταν το θερμόμετρο κρέατος φτάσει 82 -85 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε την για 15-20 λεπτά πριν την τεμαχίσετε. Αυτός ο χρόνος επιτρέπει στους χυμούς να απορροφηθούν και κάνει τον τεμαχισμό ευκολότερο.