Συνταγές, Ψάρι

ΨΗΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

 

ΨΗΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Το βούτυρο μπορεί να παραλειφθεί από αυτήν την συνταγή εάν θέλετε να αποφύγετε τα λίπη, αλλά από την άλλη δίνει μία κρεμώδη γεύση στον σολομό. Εάν χρησιμοποιείτε καλάθι για ψήσιμο ψαριού, μπορείτε να γυρίσετε το ψάρι μόνο μία φορά στην μέση του ψησίματος
Cuisine ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΨΑΡΙ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 3 κουταλιές κρασί σέρυ ξηρό
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά σουσαμόλαδο
  • 1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • Φέτες λεμονιού

Notes

Οδηγίες
  • Ανακατέψτε το σερυ, την σάλτσα σόγιας, το σουσαμόλαδο και το τζίντζερ. Μαρινάρετε με αυτά το ψάρι για 30 λεπτά.
  • Προθερμάνετε το γκριλ και αλείψτε τις σχάρες με φυτικό λάδι. Βάλτε βούτυρο στον σολομό και ψήστε σε MEDIUM – HIGH για 10 λεπτά. Η πέτσα πρέπει να βγαίνει εύκολα από το ψάρι όταν τελειώσει το ψήσιμο. Βάλτε το ψάρι σε πιατέλα, γαρνίρετε το με φέτες λεμονιού και σερβίρετε.