Συνταγές, Ορεκτικά

ΨΩΜΙ ΤΥΠΟΥ ΛΑΓΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

ΨΩΜΙ ΤΥΠΟΥ ΛΑΓΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

Εξαιρετικό ορεκτικό για τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.
Cuisine ΟΡΕΚΤΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 1/4 κουταλάκι ξηρό προζύμι
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 120 gr κατσικίσιο τυρί
  • Πρέζα ρίγανης φρέσκιας ψιλοκομμένης
  • Πρέζα βασιλικού φρέσκου, ψιλοκομμένου
  • Πρέζα Μαϊντανού φρέσκου, ψιλοκομμένου
  • 1 σκόρδο ψημένο (βλέπε κατωτέρω)
  • 1/2 cup pine nuts, toasted

Notes

Οδηγίες
  1. Για να φτιάξετε ένα τέτοιο ψωμί, η και ζύμη για πίτσα, διαλύστε το προζύμι σε ζεστό νερό, με μισό κουταλάκι ζάχαρη. Προσθέστε αλεύρι ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατέψετε μέχρι να γίνει ελαστικό. Αφήστε το για 10 λεπτά . Δεν χρειάζεται φούσκωμα γι αυτήν την κατασκευή. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε την συνταγή ζύμης πίτσας με έτοιμη βάση πίτσας η και να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη ζύμη, ακολουθώντας τις οδηγίες του παραγωγού. Απλώστε την τυλιγμένη σε ρολό ζύμη πίτσας σε ένα λαδωμένο ταψί. Σκορπίστε από πάνω τα υπόλοιπα συστατικά.
  2. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH, βάλτε την πίτσα στο γκριλ, μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM και κλείστε το καπάκι. Ψήστε για 5-7 λεπτά η μέχρι να γίνει τραγανή και το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη ζύμη, τότε βάλτε την κατ ευθείαν στην σχάρα.
  3. Σημείωση: Για να ψήσετε το σκόρδο. Βάλτε ολόκληρη την σκελίδα σε αλουμινόχαρτο, αλείψτε το με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τυλίξτε το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το σκόρδο. Βάλτε το στο γκριλ η στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά η μέχρι να το δείτε να μαλακώνει, μετά στύψτε το γλυκό, ψημένο σκόρδο σε ένα μικρό μπολ.