Ψήσιμο Συντήρηση, Νέα

Προετοιμάστε την ψησταριά σας για το καλοκαίρι!

  • 1ο ΒΗΜΑ

Βγάλτε όλες τις σχάρες, στηρίγματα και καυστήρες και χρησιμοποιείστε μία σκληρή βούρτσα για να απομακρύνετε υπολείμματα λίπους μέσα από την συσκευή. Χρησιμοποιώντας μετά ένα καθαριστικό ψησταριάς, τρίψτε μέσα και έξω και μετά ξεπλύνετέ το με νερό. ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό φούρνου στην ψησταριά σας. Είναι διαβρωτικό και μπορεί να βλάψει τα άλλα εξαρτήματα…

  • 2ο ΒΗΜΑ

Επιθεωρήστε τους καυστήρες και σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν τρύπες από σκουριά. Εάν υπάρχουν, τότε είναι καιρός να τον αντικαταστήσετε. Καθαρίστε τις βουλωμένες τρύπες του καυστήρα με μία οδοντογλυφίδα. Προσέξτε μην τις καταστρέψετε. Ελέγξετε τις επαφές της ανάφλεξης και σιγουρευτείτε ότι δεν είναι διαβρωμένες, η χαλαρωμένες και απομακρύνετε οποιοδήποτε ξένο υπόλειμμα από τα ηλεκτρόδια. Μετά καθαρίστε τους σωλήνες χρησιμοποιώντας την ειδική βούρτσα. Είναι σημαντικό να κρατάτε τους σωλήνες καθαρούς. Οι αράχνες κάνουν φωλιά μέσα τους και το μπλοκάρισμα που δημιουργούν μπορεί να κάνει ζημιά.

  • 3ο ΒΗΜΑ

Εξετάστε τα μέσα θερμότητας. Εάν έχετε πλάκα , απομακρύνετε ξεραμένα λίπη και δείτε αν υπάρχουν φθορές από σκουριά. Εάν έχετε πλίνθους σιγουρευτείτε ότι δεν θρυμματίζονται και ότι οι πόροι τους δεν είναι βουλωμένοι από λίπη.

  • 4ο ΒΗΜΑ

Τσεκάρετε τις σχάρες και σιγουρευτείτε ότι οι κολλήσεις δεν έχουν σπάσει. Βουρτσίστε τις για να απομακρύνετε οτιδήποτε έχει κολλήσει επάνω τους. Εάν έχετε μαντεμένιες σχάρες περάστε τις με λάδι για να μη κολλάει το φαγητό , αλλά και για να εμποδίσετε την σκουριά.

  • 5ο ΒΗΜΑ

Ελέγξετε την σωλήνα του αερίου ώστε να μην έχει σπασίματα η διαρροές. Αυτό μπορεί πολύ εύκολα να γίνει απλώνοντας σαπουνάδα στις συνδέσεις και στην βαλβίδα. Ανοίξτε την παροχή λίγο και ψάξτε αν η σαπουνάδα κάνει φουσκάλες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή στο σημείο., Σφίξτε τις συνδέσεις και ξαναδοκιμάστε. Αν η διαρροή επιμένει τότε το εξάρτημα πρέπει να αντικατασταθεί.

  • 6ο ΒΗΜΑ

Τέλος ελέγξετε την κατάσταση των κουμπιών , του θερμομέτρου και των λαβών. Αντικαθιστώντας λίγα πράγματα κάνετε την ψησταριά σας να φαίνεται αλλά και να είναι σαν καινούργια.