Rib Eye με Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού
Αυτή η συνταγή για Rib Eye με Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού είναι πολύ απλή και η επιτυχία της βασίζεται στην πολύ καλή πρώτη ύλη του κρέατος, στο ιδανικό ψήσιμο του και φυσικά στο καλό κρασί!Επιλέγουμε δύο ωραία κομμάτια Rib Eye Black Angus Αργεντινής ή Αμερικής, που έχουν αρκετό ενδομυϊκό λίπος και πλούσια γεύση. Επίσης χρειαζόμαστε ένα γεμάτο κρασί και στη συγκεκριμένη συνταγή έχω επιλέξει ένα Merlot με Cabernet Sauvignon.Πολύ σημαντικό τέλος είναι και το ψήσιμο του κρέατος, ώστε να ψηθεί σωστά και να μείνει ζουμερό στο εσωτερικό του.Γι’ αυτό στη συγκεκριμένη συνταγή ψήνω το Rib Eye στον πλευρικό καυστήρα υπερύθρων (IR) της μοναδικής Broil King Baron S 590 IR.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 2 Rib Eye Black Angus Αργεντινής ή Αμερικής των 350 γρ. το κάθε ένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
- 200 ml από γεμάτο κόκκινο κρασί
- 30 γρ. λευκή ζάχαρη
- 30 γρ. νερό
- 1 κτγ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι