
50/50 BURGER
Έχουμε δει όλοι ότι το μπιφτέκι βοδινού πιο στεγνό σε λιπαρά έχει ενθουσιάσει πολλούς γευσιγνώστες κρέατος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το πρόβλημα είναι ότι το λίπος οφείλεται στην υγρασία. Τα πιο προ συσκευασμένα μπιφτέκια ή τα μπιφτέκια είναι με το άπαχο κρέας ή το επιπλέον άπαχο κρέας, τα οποία δεν είναι γευστικά για ένα burger. Όποτε αναμείξτε τον μοσχαρίσιο κιμά 50% με χοιρινό κρέας 50%. Η περιεκτικότητα σε λιπαρά μέσα στο χοιρινό κρέας θα χαρίσει στα μπιφτέκια σας μια τραγανή και ζουμερή γεύση.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 5 Μαλακά φρέσκα σουσαμένια ψωμάκια
ΓΙΑ ΤΟ BURGER
- 453 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 453 gr χοιρινό κρέας
- 1/4 σιρόπι από σφένδαμο
- 1 πιπεριά σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κσ. καυτερή πάπρικα
- 2 κσ. αλάτι σέλινου
- 2 κσ. πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 5 μεγάλες λωρίδες
- 5 λεπτές φέτες τυρί cheddar
- 5 φέτες φρέσκια ντομάτα
- Λεπτές φέτες φρέσκο σκόρδο
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατέψτε καλά τα συστατικά με το χέρι ή σε ένα μίξερ. Σχηματίζετε τα μπουκαλάκια με το χέρι ή με ένα πιπέρι μπιφτέκι. οι πρέσες μπιφτέκι σχηματίζουν σφιχτά συσκευασμένα ομοιόμορφα πέλματα. Ως γρήγορη σημείωση μαγειρέματος, εάν βάζετε τα κομμάτια στην κατάψυξη για 1 ώρα, στη συνέχεια μαγειρέψτε τα, δεν θα χάσουν το μέγεθος και το σχήμα
Ανακατέψτε καλά τα συστατικά με το χέρι ή σε ένα μίξερ. Σχηματίζετε τα μπουκαλάκια με το χέρι ή με ένα πιπέρι μπιφτέκι. οι πρέσες μπιφτέκι σχηματίζουν σφιχτά συσκευασμένα ομοιόμορφα πέλματα. Ως γρήγορη σημείωση μαγειρέματος, εάν βάζετε τα κομμάτια στην κατάψυξη για 1 ώρα, στη συνέχεια μαγειρέψτε τα, δεν θα χάσουν το μέγεθος και το σχήμα