Συνταγές, Μοσχάρι

50/50 BURGER

50/50 BURGER

Έχουμε δει όλοι ότι το μπιφτέκι βοδινού πιο στεγνό σε λιπαρά έχει ενθουσιάσει πολλούς γευσιγνώστες κρέατος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το πρόβλημα είναι ότι το λίπος οφείλεται στην υγρασία. Τα πιο προ συσκευασμένα μπιφτέκια ή τα μπιφτέκια είναι με το άπαχο κρέας ή το επιπλέον άπαχο κρέας, τα οποία δεν είναι γευστικά για ένα burger. Όποτε αναμείξτε τον μοσχαρίσιο κιμά 50% με χοιρινό κρέας 50%. Η περιεκτικότητα σε λιπαρά μέσα στο χοιρινό κρέας θα χαρίσει στα μπιφτέκια σας μια τραγανή και ζουμερή γεύση.
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Cuisine ΜΟΣΧΑΡΙ
Servings 5

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 5 Μαλακά φρέσκα σουσαμένια ψωμάκια

ΓΙΑ ΤΟ BURGER

  • 453 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 453 gr χοιρινό κρέας
  • 1/4 σιρόπι από σφένδαμο
  • 1 πιπεριά σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κσ. καυτερή πάπρικα
  • 2 κσ. αλάτι σέλινου
  • 2 κσ. πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 5 μεγάλες λωρίδες
  • 5 λεπτές φέτες τυρί cheddar
  • 5 φέτες φρέσκια ντομάτα
  • Λεπτές φέτες φρέσκο σκόρδο

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατέψτε καλά τα συστατικά με το χέρι ή σε ένα μίξερ. Σχηματίζετε τα μπουκαλάκια με το χέρι ή με ένα πιπέρι μπιφτέκι. οι πρέσες μπιφτέκι σχηματίζουν σφιχτά συσκευασμένα ομοιόμορφα πέλματα. Ως γρήγορη σημείωση μαγειρέματος, εάν βάζετε τα κομμάτια στην κατάψυξη για 1 ώρα, στη συνέχεια μαγειρέψτε τα, δεν θα χάσουν το μέγεθος και το σχήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating