Συνταγές, Πουλερικά

BURGER ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΜΕΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

BURGER ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΜΕΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Συνταγές | Πουλερικά
Cuisine Poultry|ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 0,9 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 0,45 γρ. σπανάκι καθαρισμένο & ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 6 κ.σ τυρί παρμεζάνα
  • 4 κ.γ χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
  • 8 ψωμάκια σουσαμιού για burger

ΨΗΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες χωρίς σπόρους
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα green onions, chopped
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.γ μέλι
  • 1 1/2 κ.γ φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Σε ένα μπολ, βάλτε τον κιμά κοτόπουλο, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο , την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Φτιάξτε 8 burger κοτόπουλου και αφήστε για 30 λεπτά να δέσουν.
  2. Για το ψήσιμο των burgers: Προθερμάνετε την ψησταριά στο MEDIUM/HIGH, βουρτσίστε με λίγο ελαιόλαδο τις σχάρες για να μη κολλήσουν τα burger κοτόπουλο. Τοποθετήστε τα burger κοτόπουλο στην ψησταριά, και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο MEDIUM. Ψήστε για 3 λεπτά κάθε πλευρά, χωρίς να πιέσετε με την σπάτουλα τα burger.
  3. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο LOW και συνεχίστε να ψήνετε για άλλα 3 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ζουμερά και ψημένα εσωτερικά. Ψήστε τα ψωμάκια τα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος. Σερβίρετε τα burger στα ψωμάκια σουσαμιού και ρίξτε την σάλτα κόκκινης πιπεριάς από πάνω.
  4. Για τη σος: Σε ένα τηγάνι βάλτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα βάλτε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε το μείγμα μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να κάνετε μια απαλή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.