FAJITAS ΒΟΔΙΝΟΥ
Ingredients
Συστατικά
- 350 gr μοσχαρίσια μπριζολα χωρίς κόκκαλο κομμένη σε λουρίδες
- 1/4 Μεγάλο άσπρο κρεμμύδι , κομμένο σε λεπτές λουρίδες
- 1/2 Μεσαία πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λουρίδες
- 1/2 Μεσαία κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λουρίδες
- 2 φέτες φρέσκο λάϊμ
- 4 tortillas από αλεύρι (20 εκατοστά )
- 4 κουταλιές ξυνή κρέμα
- 4 κουταλιές σάλτσα
Καρύκευμα Fajita (ανακατεμένα σε ένα μικρό πιάτο)
- 1 κουταλιά κίμινο
- 1/2 κουταλιά ρίγανη
- 1/2 κουταλιά αλατισμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά σκόνη τσίλι
- 2 κουταλιές νερό
Notes
Οδηγίες
- Προθερμάνετε την ψησταριά. Εν τω μεταξύ σε μία πλαστική σακούλα που κλείνει, ανακατέψτε κρέας, κρεμμύδι, πιπεριές, καρύκευμα fajitas και ανακατέψτε τα είτε σε πιάτο , είτε ,μέσα στην σακούλα.
- Τοποθετήστε το ταψί στο προθερμασμένο γκριλ. Όταν το ταψί ζεσταθεί, αλείψτε με λάδι και βάλτε στον πάτο το κρέας και τα λαχανικά, κατανέμοντάς τα σε ίσες αποστάσεις. Ψήστε για 4-6 λεπτά μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα και τα λαχανικά να μαλακώσουν . Απομακρύνετε το ταψί με την λαβή και βάλτε την στην ξύλινη βάση για σερβίρισμα. Στύψτε φρέσκο λάϊμ
- Βάλτε με ένα κουτάλι το κρέας και τα λαχανικά στο κέντρο κάθε μιας τορτίγια και καλύψτε κάθε τορτίγια με ξινή κρέμα, σάλτσα και ότι άλλα καρυκεύματα θέλετε.
- Σηκώστε τα πλάγια σε κάθε τορτίγια και πιέστε για να σφραγίσουν.