Συνταγές, Γλυκά

GRAND MARNIER ΚΕΜΠΑΠ

GRAND MARNIER ΚΕΜΠΑΠ

Cuisine ΓΛΥΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 3 φρέσκα βερύκοκα
  • 3 φρέσκα σύκα
  • 2 φέτες ανανά πάχους 2 πόντων
  • 2 μανταρίνια
  • 2 φρέσκιες μπανάνες
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 1 ουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζανιού αναλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά λικέρ Grand Marnier™

Notes

Οδηγίες
  1. Κόψτε στην μέση τα βερίκοκα και πετάξτε τα κουκούτσια. Κόψτε τα σύκα στα 4 κατά μήκος. Κόψτε τον ανανά σε μεγάλα κομμάτια. Ξεφλουδίστε τα μανταρίνια και χωρίστε τα στα 4. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε κομμάτια 2 πόντων. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα στα 4 αφού βγάλετε τα κουκούτσια. Χύστε χυμό λεμόνι στα μήλα και τις μπανάνες.
  2. Περάστε ποικιλία των φρούτων αυτών σε 6 σουβλάκια αρχίζοντας και τελειώνοντας με μήλο και ανανά.
  3. Για να ετοιμάσετε την σάλτσα λειώστε το βούτυρο, ανακατέψτε την ζάχαρη άχνη και μετά το Grand Marnier™ τον χυμό πορτοκαλιού και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύστε τα σουβλάκια. Ψήστε τα σε μεσαία φωτιά για 5-6 λεπτά , αλείφοντάς τα συχνά με την σάλτσα και γυρνώντας τα για να σκουρύνουν ομοιόμορφα και σερβίρετέ τα μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα.