Go Back

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Η κατεργασία των φασολιών γίνεται πρωτύτερα για να μας διευκολύνει στην κυρίως ετοιμασία του γευστικού αυτού πιάτου.

Ingredients
  

  • 1 kg φασολάκια καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 cup shallots, finely chopped
  • αλατοπίπερο

Notes

Οδηγίες
  1. Βράστε αλατόνερο σε χύτρα. Προσθέστε τα φασολάκια. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τρυφερά για περίπου 5 λεπτά. Βουλιάξτε τα αμέσως σε παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίξτε καλά και στεγνώστε τα σε χαρτοπετσέτα. Τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας και κρατήστε τα τυλιγμένα μεχρι την τελευταία στιγμή (αυτή η επεξεργασία μπορεί να γίνει και μία μέρα πριν).
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα κι επάνω από μεσαία προς δυνατή φωτιά, λειώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα καρύδια και τα κρεμμύδια. Ψήστε αναδεύοντας τα μέχρι το βούτυρο να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Προσθέστε τα φασόλια και καλύψτε τα με το μίγμα. Συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.