Go Back

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Η πλευρά μπριζόλα κομμάτι βοδινού, ψιλοκομμένο αλλά εξαιρετικά γευστικό. Αυτή η απλή συνταγή εκτελείται σε δυο στάδια: Ετοιμάστε την μαρινάτα την μία ημέρα και ψήστε την επόμενη. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα χαλαρωτικής διασκέδασης ασχολούμενοι με το μπάρμπεκιου σας.
Cuisine ΜΟΣΧΑΡΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

  • 750 gr μπριζόλα πλευρό
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας σουσαμόλαδο l
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 4 σκόρδα λειωμένα
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερλειωμένο
  • 1 κουταλιά γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλιά γλυκού φρεσκοκομμένο πιπέρι

Notes

Οδηγίες
 
  1. Ξεπλύνετε και στραγγίξετε την μπριζόλα. Χαράξτε το κρέας ελαφρά σε σχήμα ρόμβου 4 εκατοστών, για να επιτρέψετε στην μαρινάτα να εισχωρήσει στο κρέας.
  2. Ανακατέψτε τα υλικά σε μία σφραγιζόμενη σακούλα βαρέως τύπου. Βάλτε το κρέας στην μαρινάτα και καλύψτε. Φυλάξτε το στο ψυγείο για 5 ώρες , η όλη την νύχτα γυρνώντας το 2-3 φορές.
  3. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH και βουρτσίστε τις σχάρες αλείφοντας τες και με λάδι για να αποφύγετε τα κολλήματα.
  4. Τοποθετήστε την μπριζόλα στις ζεματιστές σχάρες και γυρίστε την ρύθμιση στο MEDIUM. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά για μεσαίο ψήσιμο. Αφήστε το ψητό να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ βάλτε την μαρινάτα σε ένα μικρό βαρέως τύπου κατσαρόλι και βράστε την για 2-3 λεπτά στον πλευρικό καυστήρα.
  6. Χαράξτε το κρέας σε λεπτές φέτες διαγωνίως από τις ίνες του. Περιχύστε την μαρινάτα επάνω στο κρέας.