Go Back

ΠΑΣΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

Cuisine ΜΟΣΧΑΡΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

    Άλμη

    • 3 ποτήρια νερό
    • 1/4 φλιτζάνι καθαρό αλάτι
    • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 2 κουταλιά σούπας μελάσα
    • 2 λειωμένα σκόρδα
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο θυμάρι
    • 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι σε κόκκους
    • 2 φλιτζάνια παγάκια

    Για επάλειψη

    • 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
    • 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμύδι
    • 1 κουταλιά σούπας κύμινο
    • 1 κουταλιά σούπας σκόνη κολίανδρου
    • 1 κουταλιά σούπας τσίλι σε σκόνη
    • 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
    • 1 κουταλάκι ρίγανη
    • 1 κουταλιά σούπας καφέ ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι

    Notes

    Οδηγίες
    1. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απλώστε την γεύση σε αυτά τα ζουμερά παϊδάκια αλείφοντας τα , τρίβοντάς τα και καπνίζοντάς τα.
    2. Σε ένα μεσαίο ταψί ανακατέψτε νερό, αλάτι, ζάχαρη, μελάσα, λειωμένο σκόρδο, φύλλα δάφνης, θυμάρι και κόκκους πιπεριού. Βράστε το σε μπολ, ζεματίστε το μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη διαλυθούν. Απομακρύνετε από τον καυστήρα και προσθέστε παγάκια για να κρυώσει γρήγορα.
    3. Βάλτε τα παϊδάκια σε ανθεκτική σφραγιζόμενη σακούλα, χύστε τον κρυωμένο ζωμό επάνω στο κρέας και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και το πολύ μέχρι 12 ώρες. Εν τω μεταξύ ανακατέψτε όλα τα συστατικά για τον ζωμό. Μουλιάστε τα ξύλινα ξυλαράκια σε νερό για τουλάχιστον μία ώρα πριν αρχίσετε το ψήσιμο. Εάν χρησιμοποιείτε κουτί για κάπνισμα, ακολουθείστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και τοποθετήστε το κάτω από τις σχάρες. Αλλιώς , τυλίξτε χαλαρά τα ξυλάκια με αλουμινόχαρτο και τρυπήστε το μερικές φορές με ένα πιρούνι πριν τα τοποθετήστε στις σχάρες.
    4. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στην θέση HIGH μέχρι να γίνει καυτό και τα ξυλάκια να αρχίσουν να καπνίζουν για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ απομακρύνετε τα ξυλάκια από την άλμη και χτυπήστε τα για να στεγνώσουν με χαρτοπετσέτα. Κάντε το και στις δύο όψεις.
    5. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στην μία πλευρά του γκριλ, στην ένδειξη MEDIUM και την άλλη πλευρά στο LOW. Βουρτσίστε τις σχάρες και αλείψτε τις με λάδι για να αποφύγετε τα κολλήματα.
    6. Βάλτε τα παϊδάκια στην πλευρά με την MEDIUM ρύθμιση και ξεροψήστε τα για 2 λεπτά.. Γυρίστε τα για να ξεροψήσετε και την άλλη πλευρά, άλλα 2 λεπτά.
    7. Γυρίστε τα παϊδάκια σε αντίθετη διαγώνια θέση και ψήστε τα στην πλευρά με την ρύθμιση LOW για 3 λεπτά. Γυρίστε τα και ψήστε , διαγώνια για άλλα 3 λεπτά.
    8. Εάν θέλετε αλείψτε τα με την αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου.