Go Back

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΗΛΟΥ

Προσπαθήστε να βρείτε χοιρινό που δεν έχει σιτέψει. Η συνταγή αυτή χρειάζεται 24ωρο μαρινάρισμα.
Cuisine ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΧΟΙΡΙΝΟ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι μηλοξιδο
  • 2 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 χοιρινά φιλέτα 250 γραμμαρίων

Notes

Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ μίξης ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι. Προσθέσετε αργά το λάδι . Βάλτε τα φιλέτα σε χοντρή σφραγιζόμενη σακούλα και ρίξτε την μαρινάτα μετά. Βάλτε την σακούλα σε ένα ίσιο πιάτο. Μαρινάρετε για 6 – 24 ώρες γυρίζοντας την σακούλα που και που.
  2. Βάλτε το δοχείο συλλογής των ζωμών κάτω από τις σχάρες. Γεμίστε το με νερό η με μίγμα νερού, κρασιού και μηλίτη μέχρι την μέση. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στην θέση HIGH. Μειώστε μετά στο LOW, βουρτσίστε τις σχάρες με λάδι και βάλτε το φαγητό στις σχάρες. Ψήστε για 1.1/2 ώρα γυρνώντας τα που και που και αλείφοντάς τα με μαρινάτα.