Go Back

ΨΗΤΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

Cuisine ΑΡΝΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1,5 kg παϊδάκια χοιρινά
  • Αλατοπίπερο

Σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 1,5 φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά σούπας τσίλι σε σκόνη
  • Λίγη σάλτσα καυτής πιπεριάς

Notes

Οδηγίες
  1. Χρησιμοποιήστε την μέθοδο έμμεσου ψησίματος, βάλτε ένα δοχείο περισυλλογής επάνω στον εξατμιστή και κάτω από την σχάρα.
  2. Ρίξτε 2,5 εκατοστά νερό η άλλο υγρό όπως χυμό μήλου η κρασί η και συνδυασμό αυτών.
  3. Ξανατοποθετήστε τις σχάρες και προθερμάνετε την συσκευή στο medium
  4. Βγάλτε με τα δάκτυλα την μεμβράνη από τα παϊδάκια (έχει σημασία για την τρυφεράδα τους). Κόψτε τα σε τμήματα περίπου 10-12 εκατοστών το καθένα. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και βάλτε τα σε ένα ράφι για τα παϊδάκια. Τοποθετήστε τα όρθια στο ράφι με τις άκρες των κοκάλων προς τα επάνω.
  5. Ψήστε αργά σε χαμηλή ρύθμιση της φωτιάς για αρκετές ώρες μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερά.
  6. Εν τω μεταξύ συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά σε μία πιατέλα και ανακατέψτε τα μέχρι το μίγμα να πήξει αρκετά.
  7. Απλώστε την σάλτσα αυτήν, μόνο τα τελευταία λεπτά του ψησίματος για να αποφύγετε το κάψιμο της ζάχαρης.
  8. Αν η σάλτσα είναι ζεστή θα διαπεράσει το κρέας καλύτερα και θα δώσει καλύτερη γεύση
  9. Αφήστε το 5 λεπτά εκτός ψησταριάς πριν σερβίρετε